Dela

Facebook Mail Twitter

The Making of "Freedom on Fire"
- ett samtal med dokumentärfilmaren Evgeny Afineevsky 16/11

I samband med Stockholm Filmfestival 2022 gästar den ukrainska dokumentärfilmaren Evgeny Afineevsky Södertörns högskola för ett samtal om sin dokumentär "Freedom on Fire: Ukraine's Fight for Freedom". Alla intresserade är välkomna!

Student läser på en surfplatta

Samtalet kommer att kretsa kring regissören Evgeny Afineevskys upplevelser och erfarenheter av att filma en dokumentär under krigstid. Vilka lärdomar finns för journalister och andra dokumentärfilmare som även de vill bevaka kriget i Ukraina eller andra internationella konflikter och krig?

Moderatorer:
Walid Al-Saqaf, docent i journalistik
Kristina Riegert, professor i journalistik

Från festivalprogrammet:
"Under sex månader träffade regissören Afineevsky mängder med människor, däribland en ståuppkomiker som gigar i ett skyddsrum, en reporter som enträget fortsätter att rapportera och en sjuåring med en vuxens sarkasm. Genom dessa berättelser, ackompanjerade av Helen Mirren som berättarröst, får vi ta del av den fruktansvärda verkligheten bakom Putins vansinniga invasion. En angelägen dokumentär som förtjänar stor publik."

Det kommer att visas utdrag från filmen under panelsamtalet.

Datum och tid: 16 november kl. 10-12
Plats: MA648

Anmäl dig för att lyssna på panelsamtalet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2022-11-09