Dela

Facebook Mail Twitter

Premiär för Oglömt - en podd om att göra historia

Vad ska vi ha historia till egentligen? Kan kunskap om hur historia skapas göra oss till bättre människor i nutiden? I samarbete med Historiska museet lanseras nu en ny podd från Södertörns högskola.

Moa Svan och Li Kolker

Moa Svan, fil. kand. i historia, är komiker och författare och arbetar med medieproduktion på Södertörns högskola. Li Kolker, fil. mag. i arkeologi, arbetar som museipedagog på Historiska museet. Tillsammans med gäster samtalar de om hur det vi väljer att lyfta fram ur det förflutna påverkas av vilka berättelser vi tycker oss behöva just nu. Vad väljer vi att göra oglömt och varför?

I första avsnittet diskuteras både mumier och vikingar, och du får lära känna Li och Moa. Li berättar om sin tid på Birka som guide. Moa hittar de roliga detaljerna i Egypten-studierna, men undrar hur torrt arkeologi-ämnet egentligen kan vara?

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2023-02-10