Dela

Facebook Mail Twitter

Mellan 27 och 62 år och etablerad på arbetsmarknaden? Möjligt att söka omställningsstudiestöd från CSN

Är du mellan 27 och 62 år, är etablerad och har en aktuell förankring på arbetsmarknaden? Sedan 1 oktober 2022 finns möjlighet att söka ett nytt omställningsstudiestöd för studier.

Student läser på en surfplatta

CSN, Centrala studiestödsnämnden, har hand om det nya omställningsstudiestödet. De skriver på sin webbplats:

”Omställningsstudiestödet är ett studiestöd för vuxna mitt i arbetslivet. Med omställningsstudiestödet kan du studera och bredda din kompetens så att du blir mer attraktiv på arbetsmarknaden, antingen genom att vidareutveckla dig inom ditt område eller genom att byta spår.

Omställningsstudiestödet består dels av ett bidrag på 80 procent av din lön (upp till ett maxbelopp), dels av ett lån som du kan fylla på med om du vill. Du kan få stödet i 44 veckor; längre om du studerar på deltid.”

Omställningsstudiestöd söks via CSN

CSN beräknar att cirka 8 800 personer kommer att kunna beviljas omställningsstudiestöd under 2023, fördelat på två ansökningsomgångar som börjar 1 april och 1 oktober. Läs mer om stödet på csn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Glöm inte att uppge studieort "Huddinge" när du söker omställningsstudiestöd för utbildning vid Södertörns högskola.

Hitta din utbildning bland 70 program och 320 kurser

sh.se/utbildning hittar du alla program och kurser på Södertörns högskola. Vill du ha vägledning i ditt studieval kan du som vanligt kontakta högskolans studie- och karriärvägledare.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Startsida Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2023-03-20