Dela

Facebook Mail Twitter

Alumnen Sandra Neudinger utsedd till en av Framtidens kvinnliga ledare

"Man kan säga att Södertörn ledde till denna nominering."

Sandra Neudinger

Varje år rankar Sveriges chefsorganisation Ledarna 75 personer till listan Framtidens kvinnliga ledare. Framtidens kvinnliga ledare uppmärksammar chefer och ledare som visar att ledarskap handlar om att uppnå goda resultat genom ett transparent och inkluderande ledarskap.

En av dem på listan är den före detta studenten Sandra Neudinger, som har läst kandidatprogrammet i ekonomi vid Södertörns högskola. Sedan examen 2014 har Sandra haft många bollar i luften. Bland annat har hon arbetat inom spelindustrin, är styrelsemedlem av spelföretaget Itatake AB och medgrundare av spelbolaget Expertise Games Group.

Hej Sandra! Hur det känns att vara med på listan över framtidens kvinnliga ledare?

-       Jag blev såklart jätteglad! Det känns både väldigt hedrande och uppmuntrande att man ser mig som en chefsförebild. När jag fick nyheterna hade jag precis tagit beslutet att gå vidare i min karriär från mitt första jobb efter examen och då var ju detta en rejäl boost att få.

Är det första gången du är nominerad?

-          Det är första gången, jag vet än idag inte vem som nominerade mig, så det kom som en överraskning när Ledarna kontaktade mig. Jag hade jobbat hårt med en omorganisering under 2022 i min roll som VP of Business på Paradox Interactive och där prövades jag rejält i just ledarskap med bra erfarenheter och lärdomar. 

Varför tror du att du blev utvald till en av de 75 unga kvinnorna på listan?

-          Det finns så många framstående kvinnor där ute. Jag satt på en hög position som kvinna i ett börsnoterat spelföretag och mitt arbete krävde mycket av mig som ledare vilket var fokus för nomineringen. Spelbranschen är fortfarande relativt underrepresenterad när det gäller kvinnor även om det håller på att förändras, så en boost av en större organisation som Ledarna hjälper såklart till att bli sedd. Jag hoppas verkligen att jag som ledare fortsätter att utvecklas och kan lyfta andra under min resa för att vara värdig denna fina utmärkelse. 

Hur var din tid på Södertörns högskola?

-          Jättebra! Tack vare den tiden stakades min karriär ut i spelindustrin som jag har idag, så på ett sätt kan man säga att Södertörn ledde till denna nominering. Södertörns högskola besöktes av företaget Founders Alliance som årligen hade en nationell tävling för unga entreprenörer, vilket innebar att du löste ett befintligt entreprenörsproblem samt presenterade en egen affärsidé.

Jag var engagerad i föreningen Södertörns förenade ekonomer, SÖFRE Öppnas i nytt fönster. under denna tid och samlade in bidrag till tävlingen och lämnade även in ett eget bidrag. Det slutade med att jag vann tävlingen och vinsten var ett års praktikplats hos en VD samt ett års medlemskap i Founders Alliance. Min praktik blev på Paradox Interactive där jag arbetade vid sidan av mina studier, tills jag anställdes på heltid efter examen. Jag spenderade till slut nio år på Paradox Interactive och gjorde karriär, så för mig har det haft en stor betydelse!

Vad har SÖFRE betytt för dig under studierna och efter examen?

-      Det är en bra förening som skapar kontaktnät du drar nytta av när du tar examen. Jag började som vice ordförande sport och därefter blev jag ordförande i sociala utskottet. Jag engagerade mig genom hela skoltiden i SÖFRE vilket medförde många roliga minnen, resor och erfarenheter. Många av mina bästa vänner än idag var med i SÖFRE och det är jättekul att se att föreningen ”is still going strong!”

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2023-08-09