Dela

Facebook Mail Twitter

Höjd terrorhotnivå i Sverige  

Den 17 augusti höjde Säkerhetspolisen terrorhotnivån i Sverige till ett högt hot. Det motsvarar en fyra på en femgradig skala. Orsaken till beslutet är ett försämrat läge avseende attentatshot mot Sverige och bedömningen att hotet kommer att bestå under en längre tid. Den höjda terrorhotnivån innebär inte att man ska sluta göra de saker i vardagen som man brukar. Däremot är det bra att vara mer vaksam.

Högskolan följer kontinuerligt utvecklingen och har kontakt med andra lärosäten. Det finns idag inga signaler som gör att högskolan behöver vidta några särskilda åtgärder med anledning av SÄPO:s beslut, men vi återkommer om det blir aktuellt.    

Vi ber studenter och anställda att vara extra vaksamma i enlighet med polisens rekommendationer:   

https://polisen.se/om-polisen/polisens-arbete/polisens-arbete-mot-terrorism/fragor-och-svar-om-den-hojda-terrorhotnivan/ Länk till annan webbplats.  

Säkerhetspolisen, Polisen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har råd om hur du bör agera om du, mot förmodan, skulle vara i närheten av, eller drabbas av, ett terrorattentat. Myndigheten för psykologiskt försvar har sammanställt frågor och svar om bland annat källkritik. Du hittar denna information i länkarna nedan.   

Så ska du göra vid ett attentat - Krisinformation.se Länk till annan webbplats.  

Bli inte lurad Länk till annan webbplats.  

Frågor och svar - Myndigheten för psykologiskt försvar Länk till annan webbplats.  

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2023-08-25