Dela

Facebook Mail Twitter

Möt nya kårordförande Frida Hanslep Kellén

Frida är ny kårordförande i Södertörns högskolas studentkår SöderS. Nedan berättar hon om rollen som kårordförande och om varför du som student ska engagera dig i kåren.

Frida Hanslep Kellén, kårordförande Söders. Foto: Oskar Wiik

Frida Hanslep Kellén, kårordförande Söders. Foto: Oskar Wiik

Vilket program läser du?
– Jag går andra året på Arkivarie- och kulturarvsprogrammet med inriktning etnologi, så efter att ha gått A- och B kursen i etnologi förra läsåret, så börjar jag nu äntligen med arkivvetenskap!

Varför sökte du till Södertörns högskola?
– Jag sökte till Södertörns högskola för att det är ett av få ställen där det faktiskt finns ett arkivarieprogram, och för att jag också visste att jag ville plugga etnologi, så min utbildning passade in på flera av sakerna jag tidigare tänkt att jag ville ha av min studietid.

Varför sökte du tjänsten som kårordförande?
Jag har tidigare varit engagerad i kåren genom att vara studentrepresentant för ämnesrådet från det att jag började studera här. Jag tyckte att det var kul och det kändes viktigt. Efter att ha spanat lite på styrelsens och tidigare ordförande Sandra Duru arbete, blev det ganska naturligt att jag också sökte mig till styrelsen när det blev dags för årsmöte nu i maj.

Vad innebär ditt jobb som ordförande?
– Som ordförande jobbar man mellan kansliet och styrelsen. Man är studentrepresentant i lite olika forum på högskolan och är med och arrangerar olika projekt i studentkåren. Jag kommer att ha denna position i ett läsår, alltså till den 1 juli 2024.

Vad är det roligaste med uppdraget?
– Att få träffa en massa nya människor och känna att man gör en viktig grej!

Vad har ni i kåren för planer närmaste tiden?
– Vår stora satsning framöver är projektet First Friday At Four, där det kommer bjudas på stand-up i studentpuben, med start på fredag 1 september.

Varför tycker du att man ska engagera sig i studentkåren?
– För att det är så himla kul! Det finns verkligen något som passar alla under kårens paraply, med alla fantastiska föreningar och aktiviteter. Och sen får man träffa en massa härligt folk också.

Har du några tips till nya studenter som börjar på högskolan till hösten?
– Gå med i en förening, eller skapa en ny. Och bli medlem i kåren såklart!

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2023-09-12