Dela

Facebook Mail Twitter

Öppna föreläsningar i samarbete med podden Oglömt och Historiska museet - kom och lyssna på högskolans forskare!

Podden Oglömt och Historiska museet i Stockholm bjuder i samarbete med Genusvetenskapen och Medietekniken på Södertörns högskola in till en livepoddsändning på plats på Historiska museet den 20:e september. Gratis för studenter inklusive entré till museet!

Under kvällen får du lyssna till forskare inom olika ämnen som möts i ett lustfyIlt och lekfullt samtal om hur vi skapar och använder historia. Och hur (eller om!) vår egen digitala tillvaro kan lämna spår kvar för framtidens historiker att forska på. Dessutom diskuteras vem det manliga uppfinnargeniet är, i historien och samtiden, och hur idéer kring kön och normer i vår nutid påverkar hur vi ser på det förflutna.

Evenemanget är gratis för studenter! Men biljett måste bokas på https://historiska.se/kalendarium/2023/09/20/podden-oglomt-live-pa-historiska/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Biljetten ger även fritt tillträde till museet under dagen/kvällen.

Gäster under kvällen:

  • Sofia Lundmark, Designforskare, poddare, författare och lektor i medieteknik vid Södertörns högskola
  • Anna Bark Person, Expert på maskulinitet och vikingar i fantasylitteraturen, Doktor i genusvetenskap
  • Ulla Manns, forskar om feministisk minneskultur och hbtq-historia
  • Helena Hill, forskar om maskulinitet, "den nya mannen" och den ständiga "krisen i maskuliniteten"
  • Sam Holmqvist, genushistoriker med koll pà Lasse-Maja

Programledare:
Li Kolker, arkeolog och museipedagog pà Historiska museet.
Moa Svan, komiker, historiker och medieproducent pà Södertörns högskola.

Välkommen!

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2023-09-19