Dela

Facebook Mail Twitter

Plugga i vår? Dags att söka program och kurser till vårterminen!

Vill du plugga i vår? På Södertörns högskola i Stockholm pluggar över 13 000 studenter på cirka 70 program och 320 kurser. Flera program och många fristående kurser startar våren 2024.

Student läser på en surfplatta

Nu har anmälan öppnat inför vårterminen. Sista anmälningsdag är måndag 16 oktober. Här har vi samlat alla program och några av alla de kurser som startar i vår. Vissa utbildningar går att söka både till höst- och vårterminen. Andra startar endast till våren.

Program på grundnivå – lärarutbildningar och kandidatprogram

Program på avancerad nivå – magisterprogram och masterprogram

Läsa fristående kurser?

För dig som vill läsa en kurs i vår finns många alternativ. Flertalet A-kurser startar till våren, till exempel Engelska A, Historia A, Idéhistoria A, Miljövetenskap A, Psykologi A, Religionsvetenskap A, Retorik A och Statsvetenskap A. 

Södertörns högskola har också många kortare kurser som Att skriva om bild och form, Civilrätt - en introduktion, Digital integritet, desinformation och cybersäkerhet, Kultur, religion och hälsa och Våga tala - praktiska övningar.

Alla kurser på grundnivå hittar du här på antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kurser på avancerad nivå

Har du redan studerat på grundnivå? Alla kurser på avancerad nivå hittar du här på antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Till exempel startar Challenges for Emerging Cities: Open Lab Multidisciplinary Project Course; Socialt arbete, magisteruppsats, Stockholm in fiction och Tourism Studies, Master's Dissertation.

Hjälp, stöd och viktiga datum

Vår utbildningsguide hjälper dig som är osäker på hur högskolestudier fungerar. Har du frågor om högskolans utbildningar eller att börja studera? Kontakta gärna vårt Infocenter eller vår studie- och karriärvägledning.

Du söker program och kurser via antagning.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Sista anmälningsdag är den 16 oktober! Varmt välkommen att söka till oss på Södertörns högskola!

Om Södertörns högskola

Södertörns högskola ligger i Flemingsberg, 19 minuter med pendeltåg från Stockholms central. Här studerar över 13 000 studenter på cirka 70 program och 320 fristående kurser. Du kan utbilda dig till exempel till lärare, polis, socionom, personalvetare, ekonom, journalist och bibliotekarie. Du kan också läsa program eller kurser inom medieteknik, miljö och utveckling, estetik, filosofi, historia, arkivvetenskap och mycket, mycket mer.

Våra studenter berättar ofta att de upplever en närhet mellan lärare och studenter på Södertörns högskola, att de inte känner sig som en i mängden. De brukar också säga att de uppskattar högskolans lokaler och älskar biblioteket.

Vill du veta vad tidigare studenter gör idag och vilka tips de har? Ta gärna del av intervjuerna på sidan Möt våra alumner!

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Startsida Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2023-09-22