Dela

Facebook Mail Twitter

Stort grattis Therese Hallberg, vinnare av Sara Danius uppsatspris!

Studenten Therese Hallberg har tilldelats Sara Danius uppsatspris. Uppsatsen är en välskriven uppsats som visar på många av Sara Danius personliga egenskaper som kännetecknade henne så som mod.

Blombukett

Den vinnande uppsatsen : ”‘Pain is the Great Connector’: Nature and Womanhood in the Songs of Chelsea Wolfe” undersöker hur artisten Chelsea Wolfes låtar förhåller sig till naturen och det feminina i relation till röst och sång. Priset utses av en jury som sett uppsatsens stilistik – stil och tanke – utifrån hur välskrivenhet bidrar till fördjupade tankar, mod och andra personliga egenskaper som kännetecknade Sara Danius.

– Jag hade Sara Danius som min första lärare på högskolan, när jag började på Estetikprogrammet. Därför känns det särskilt fint och rörande att jag tilldelats hennes första uppsatspris. Jag minns att hon var väldigt varm, rolig och tålmodig men också genuint nyfiken på vad vi som studenter tyckte och tänkte. Utan henne hade jag kanske inte studerat vidare till en masterexamen i estetik, säger Therese Hallberg.

Priset delas ut till minne av Sara Danius som arbetade som professor inom forsknings- och forskarutbildningsområdet Kritisk kulturteori (KKT) vid Södertörns högskola. Alla ämnen som ingår i KKT (idag sju till antalet: estetik, filosofi, genusvetenskap, konstvetenskap, litteraturvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap och den praktiska kunskapens teori) hade möjlighet att nominera en magister/masteruppsats från läsåret 2021/2022 eller 2022/2023. Therese Hallberg är den första studenten som tilldelas priset, men priset förväntas delas ut vartannat år i fortsättningen.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2024-03-22