Dela

Facebook Mail Twitter

Vill du påverka hur media skriver om muslimska ungdomar?

Under våren/sommaren 2024 kommer tio studenter från Södertörns högskola få chansen att vara med och ta fram ett verktyg som hjälper journalister som skriver om islam och muslimer. Vill du vara en av dem, läs mer och skicka in din ansökan redan idag!

Tillsammans med ytterligare tjugo studenter från Arizona State University och Aligarh Muslim University (Uttar Pradesh) kommer du att få delta i två workshops online på temat Telling Muslim Lives: Youth Stories and Belonging.

– Det här är en fantastiskt spännande möjlighet för våra studenter, och dessutom hoppas vi att detta kan bli början till mer samarbete mellan våra tre institutioner, säger Lena Roos, professor i religionsvetenskap.

När?

6–30 maj och 7 juni – 7 juli.
Deltagarna behöver kunna lägga cirka fem timmar i veckan under den tid workshoparna pågår.

Vem kan delta?

Workshoparna är öppna för studerande på grund- och avancerad nivå inom till exempel journalistik, media och kommunikation, religionsvetenskap, historia, idéhistoria samt närliggande ämnen.

Mål

Under workshoparna kommer deltagarna bland annat att producera en hemsida som är tänkt att kunna fungera som ett verktyg för journalister som skriver om islam och muslimer. Tanken är att den dels ska innehålla artiklar som produceras av deltagarna, dels andra typer av resurser för den som bevakar detta område.

Stipendier

Deltagare som fullföljer båda workshoparna tilldelas ett stipendium på 500 USD.

Deadline

Ansökningar som inkommer senast 29 februari prioriteras, men ansökningar tas emot fram till 4 mars.

Mer information och ansökningsformulär

För mer information, besök Center of Muslim Experience in the United States (CME-US) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Du ansöker på: Telling Muslim Lives: Youth Stories and Belonging Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Workshoparna är ett samarbete mellan Institutet för forskning om mångreligiositet och sekularitet vid Södertörns högskola, Arizona State University och Aligarh Muslim University (Uttar Pradesh).

Har du frågor? Kontakta Lena Roos.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2024-02-20