Dela

Facebook Mail Twitter

Ny styrelse och ny verksamhetsplan för Södertörns högskolas studentkår

Den 22 maj 2024 hade studentkåren SöderS årsmöte och medlemmarna fattade beslut om ny verksamhetsplan samt valde nya studenter till studentkårens förtroendeuppdrag.

Studentkåren SöderS styrelse

Studentkåren SöderS nya styrelse för 2024/25

Den nya verksamhetsplanen Ett SöderS, ett campus, en studentstad träder i kraft vid verksamhetsårsskiftet den 1 juli och innehåller följande delar:

  • En bra utbildning för och av studenter
  • En givande studietid där varje student inkluderas
  • SöderS verksamheter
  • En stark studentkår som varje medlem påverkar

Verksamhetsmålen utgår ifrån SöderS syfte som regleras i stadgarna.

Den nya studentpolitiska fokusfrågan Studentstaden Flemingsberg lägger stor vikt på samarbete med studentkårerna på Campus Flemingsberg, arbetslivsanknytning mellan studenterna och närområdet och studentinflytande i stadsutvecklingen på kommunal och regional nivå.

Medlemsavgiften för kåren kommer vara oförändrad.

SöderS förtroendevalda för 2024/25

Ny ordförande för studentkåren är Julia Runnelid, som studerar Utveckling och internationellt samarbete.

- Som ordförande för SöderS under verksamhetsåret 2024/25 ser jag väldigt mycket fram emot att få leda styrelsen nästa verksamhetsår, säger Julia Runnelid. Vår fokusfråga kommer att vara Studentstaden Flemingsberg. Vi står inför en tid av betydande möjligheter och utmaningar, särskilt när det kommer till utvecklingen av Flemingsberg som studentstad. Jag är särskilt entusiastisk över att arbeta för att studenternas röster hörs och tas i beaktande i alla relevanta beslutsprocesser. En av mina främsta prioriteringar är att säkerställa ett systematiskt studentinflytande.

Som vice ordförande valdes Liam Andersson, som läser ämneslärarutbildning, och Sini Nurminen, student på retorikkonsultprogrammet.

Styrelseledamöter är Frida Hanslep Kellén, Stefie Mayazi, Gloria Kakembo, Zhanna Zozulyak, Evangelia Eriksson Chatzigeorgiadou och Alexandra Bokström Niflis.

Läs mer om vårsammanträdet på SöderS webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2024-06-19