Student

Event och lokaler

Södertörns högskola i Flemingsberg har ett antal lokaler där det i första hand bedrivs undervisning och forskning. I viss mån kan dessa lokaler bokas för externa konferenser under vardagar på dagtid när ordinarie verksamhet inte har behov av lokalerna.

Helena Strömstedt som jobbar med event på Södertörns högskola.

Det finns hörsalar, lärosalar och foajéer. Det finns även en ljudisolerad lokal, Svarta lådan, som passar för föreläsningar, dans och teater samt fotografering. Den största lokalen är aulan som rymmer 700 personer.

Kontakta oss!

För mer information eller förfrågan kontakta oss.

Välkommen till Södertörns högskola!

Aulan
Foajéer
Hörsalar
Svarta lådan
Konferensvåning F 11

Konstverk på campustorget på Södertörns högskola.

En viktig del av Södertörns högskola är konsten, både den byggnadsanknutna konsten och de cirka 200 verk som måleri, teckning och skulptur, som finns runt om i lokalerna.

Konsten på Södertörns högskola har deponerats av Statens konstråd i olika omgångar sedan Moas båge och biblioteket stod färdiga, år 2003 respektive 2004. Konsten är en unik samling av främst svensk konst.

Våren 2016 i samband med högskolans 20 års jubileum gjorde konstnären och konstkonsulten Magnus Mattsson vid Statens konstråd en nyhängning av konsten i samråd med representanter från högskolan. Vid denna nyhängning tillkom cirka 50 konstverk varav tio är en ny deposition från Moderna Museet.

Du som bokar en av våra lokaler får möjligheten att kostnadsfritt gå en rundvandring där en av våra konststudenter berättar om den konst som finns på högskolan.

Kollektivtrafik:
Flemingsbergs station

Adress:
Alfred Nobels Allé 7

 

Läs mer om hur du tar dig till Södertörns högskola på sidan Hitta hit

Kontakta oss på Event, så hjälper vi dig i mån av plats att boka lokaler för konferenser och möten. Kombinera gärna ditt möte med en konstvandring av de över unika 200 verk som deponerats av Statens konstråd och Moderna Museet.

För bokningsförfrågningar och frågor kontakta oss.

E-post: event@sh.se

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2024-05-03