Student

Idéutveckling och innovation

Södertörns högskola bidrar med vetenskapligt belagd kunskap till nya idéer och innovationer i samhället – lokalt såväl som nationellt och internationellt.

Högskolan deltar som en viktig aktör i utvecklingen av Flemingsberg som regional stadskärna och internationell affärs- och forskningshubb. Detta sker i samarbete med Region Stockholm, Huddinge och Botkyrka kommun, Karolinska institutet, KTH, Röda korsets högskola och Stiftelsen Flemingsberg Science. (Du kan läsa mer om Flemingsberg Science här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..)

Innovation Station – gränssnittet mot omvärlden

Letar du efter en plats där studenter, företag, forskare och offentliga organisationer möts? Välkommen till Innovation Station Flemingsberg!

  • Mötesplats – här träffas entreprenörer, studenter, innovatörer, forskare och samhällsutvecklare i våra öppna miljöer och mötesrum. Ett exempel är minimässan "Station X" som arrangeras regelbundet på olika teman: UX-design, spelutveckling, kreativa näringar, etc.
  • Innovationshubb – här samlas aktörer som stödjer affärsutveckling, innovationsstöd och entreprenörskap: SH Innovation, Drivhuset, Flemingsberg Science, Nyföretagarcentrum, m.fl.
  • Coworking – här finns 350 kvm flexibla arbets- och projektplatser mitt på Campus Flemingsberg.
Bild från innovation station

Sociala innovationer

SH Innovation är en del av Enheten för externa relationer, som arbetar med stöd för samverkan och innovation både inom och utanför högskolan. Nu utvecklar SH Innovation stödet för så kallade sociala innovationer. Den här typen av innovationer handlar om att skapa nya kreativa och praktiska lösningar på komplexa sociala problem i samhället. Det kan till exempel vara nya arbetsprocesser, organisationsmodeller eller sätt att använda teknik i sociala sammanhang. Sociala innovationer används i ideella och statliga organisationer, kommunala verksamheter och i kommersiella företag. Idag ser vi en ökad rörlighet mellan samhällssektorer och även i det gränslandet finns användning för sociala innovationer. Läs mer om begreppet social innovation på SamsynWiki (öppnas i ny flik) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakta oss!

Har du en idé du vill utveckla själv eller ihop med någon annan, eller har allmänna frågor kring innovation? Välkommen att kontakta oss!

Hur du går till väga beror på om du kommer från en extern organisation eller är student, medarbetare, forskare eller lärare på Södertörns högskola.

Vill du komma i kontakt med studenter eller forskare för att diskutera innovation och idéutveckling, eller är du intresserad av co-working? Välkommen att kontakta innovationsledare Johan Bornebusch (innovation@sh.se) eller besök något av evenemangen på Innovation Station!

SH Innovation samarbetar med KTH Innovation och Drivhuset. Första steget är att boka ett möte med oss för att berätta om din idé eller ställa frågor. Det går också bra att mejla eller ringa. Läs mer på SH Innovation för studenter!

Är du anställd på Södertörns högskola och har en idé som du tror kan komma samhället till nytta? Har du ett forskningsresultat som du vill utveckla eller kommersialisera? Då kan SH Innovation ge stöd genom hela innovationsprocessen, kostnadsfritt, opartiskt och sekretessbelagt. Du kan få stöd med affärsutveckling, patent och juridik, finansiering och projektstöd samt:

  • Verifiering och utveckling av din idé
  • Hjälp med projektplanering och hur du kan bygga ett team
  • Finansiering, startbidrag för nyskapande idéer och hur du sen kan söka vidare

Läs mer på Medarbetarwebben/Forska/Stöd till forskare/Samverkan och nyttiggörande, eller boka ett möte med innovationsledare Johan Bornebusch:
på telefon 070-373 10 13 eller e-post innovation@sh.se

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2024-05-30