Nyheter

Länk till nyhetsportalen

 • 2018-03-27

  Kanske kan just DU bli en fantastisk lärare!

  Vi på Södertörns högskola vill att fler utbildar sig till lärare. Människor som kan få andra att samarbeta. Som ger andra mod att tänka nytt. Nyfikna, ifrågasättande, förstående människor. Är det du? Välkommen till vår lärarutbildning!

  Sverige har en akut lärarbrist - vi behöver examinera 15 100 lärare varje år fram till 2031 för att täcka behovet. Jag är lärareSödertörns högskola är ett av 14 lärosäten runt om i Sverige som nu samarbetar i kampanjen ”jag är lärare” för att få fler att söka till lärarutbildningen. Tillsammans vill vi nå ut till många fler än vad vi skulle göra var för sig.

  Kan du få andra att lyssna?

  – Det finns massor av människor som har en förmåga att entusiasmera andra, som får folk att samarbeta, som är bra på att peppa och lyssna. De kanske inte ser sig som lärare, men de har viktiga egenskaper. Det är dessa människor vi vill nå, de behövs i skolan, säger Gustav Amberg, som är rektor på Södertörns högskola.

  I kampanjen använder vi oss av tre ambassadörer - Adam Tensta, musiker, Melika Zakariae, gamer, och Klara Svensson, boxare. De är engagerade och entusiasmerande. De kan få andra att lyssna.

  Lärare med elever

  Kanske känner du igen dig i detta? Då är det just du och dina egenskaper som behövs i skolan!

  Så här får du reda på mer om lärarutbildningen

  Se filmerna och läs mer om kampanjen på jagärlärare.se

  Läs mer om Södertörns högskolas lärarutbildningar.

  Sök till lärarutbildningen via antagning.se senast den 16 april.

  Välkommen!