Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Stöd till studenter med funktionsnedsättning

 

Här hittar du information om stöd till dig som är student och har en funktionsnedsättning. Informationen omfattar den fysiska tillgängligheten samt det individuella stöd i studierna som du kan vara berättigad till

 

Du ansöker om stöd via Nais, ett ansökningssystem för särskilt stöd i studiesituationen. Ansökan om stöd i studiesituationenDu som är student på Södertörns högskola eller har en doktorandanställning och som har en dokumenterad varaktig funktionsnedsättning kan ansöka om stöd i studiesituationen.

 När din ansökan är komplett kallar samordnaren dig till ett informationsmöte på cirka 30 minuter. Under mötet går du och samordnaren igenom det stöd du kan vara behjälplig av och ser över din kursplan samt gör ett intyg du använder dig av i kontakt med lärare och personal på högskolan.

 

Vad är en varaktig funktionsnedsättning?

Rådande definition av funktionsnedsättning utgår från Diskrimineringslagen (2008:567) och lyder:

"Varaktiga fysiska, psykiska eller begåvningsmässiga begränsningar av en persons funktionsförmåga. Begränsningen kan ha funnits vid födseln, uppstå senare eller förväntas uppstå".

  Diskrimineringslag 2008 567.pdf 1,29 MB

 

Kontakt

Samordnare, stöd till studenter med funktionsnedsättning: 

Kristin Rosén

funka@sh.se

08-608 51 24