Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Studenthälsan

Studenthälsan arbetar för att främja studenternas fysiska och psykosociala hälsa under hela studietiden och fungerar som ett komplement till övrig hälso- och sjukvård. Studenthälsan erbjuder rådgivning och samtalskontakt med kurator eller företagssköterska samt vid behov företagsläkare och fysioterapeut. Kuratorn finns på Södertörns högskola. Sköterskan, läkaren och fysioterapeuten når du via Studenthälsan på Karolinska Institutet.

Kurator

Kurator Ann-Louise Ebérus kan du vända dig till för individuellt samtalsstöd om du behöver någon att prata med om din studie- eller livssituation. Samtalen kan till exempel handla om prestationskrav, stress, nedstämdhet/depression, ångest, identitetsfrågor, bristande självförtroende/självkänsla, relationsproblem eller kris- och sorgereaktioner. Kuratorn erbjuder allt från rådgivning i studiesociala frågor till terapeutiska samtalskontakter.

Södertörns högskolas kurator har en grundläggande psykoterapiutbildning inom KBT. Både kuratorn och företagssköterskan remitterar vid behov till företagsläkaren och fysioterapeuten vid hälsoproblem orsakade eller försämrade av studiesituationen.

Kontaktuppgifter

Kurator Ann-Louise Ebérus, ring 08-608 43 84, mail ann-louise.eberus@sh.se eller bli hänvisad till henne efter kontakt med Studenthälsan KI. Kuratorn har tystnadsplikt och besöken är avgiftsfria.

För kontaktuppgifter och öppettider till sjuksköterska, läkare och fysioterapeut, besök Studenthälsan KI.