Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Studentservice

Studentservice bemannas av studenter som besvarar frågor om högskolan varje helgfri vardag året om.

På Studentservice arbetar studievana studenter vid Södertörns högskola och svarar på frågor per telefon och via mail på svenska och engelska.De kan berätta hur det är att vara student och hur högskoleutbildning skiljer sig från t.ex. gymnasieskolan och ger tips och råd kring vad man bör tänka på under studietiden, t.ex. hur många studietimmar per dag som krävs för att lyckas med studierna, hur föreläsningar och seminarier fungerar, olika tentamensformer, lika villkor etc.

Studenterna svarar på allmänna frågor om högskolans utbildningar och kan hjälpa dig hitta information samt svara på enklare antagningsfrågor. Obs! Vi kan inte svara på om du kommer in på sökt utbildning eller reservplats! 

Studentservice får många olika frågor och problem som de försöker lösa, men kan givetvis inte svara på allt. Behöver du mer specifik information hänvisar de dig vidare, t.ex. antagning.se - CSN, utbildningsexpeditioner, institutionssekreterare, studie- och karriärvägledare eller internationella handläggare m.fl.

Via Studentservice kan du även beställa registrerings- och resultatintyg från Ladok.
Glöm inte att ange ditt personnummer, vilken utbildning du läser / har läst samt din aktuella postadress.

Kontakt

Telefon: 08-608 32 00
E-post: studentservice@sh.se

Öppettider

Helgfria vardagar
kl. 9.00-12.00  &  12.30-15.00.
Stängt lunchtid 12.00-12.30

Hitta hit

Studentservice finns på Studentavdelningen i F-huset, plan 6