Kalendarium

rss

Här presenteras Södertörns högskolas kalendarium. Du kan hitta fler kalenderposter eller se specifika kalenderposter genom att välja ett eller flera filter till höger. För att se kalenderposter som redan har passerat kan du använda filtret Tidpunkt och ange ett eget tidsintervall. Våra arrangemang är för det mesta kostnadsfria och öppna för alla. Om annat gäller framgår det i kalendarieposten.

 • 14
  SEP

  Seminariekultur och lärande i forskarutbildningen

  Öppet seminarium arrangerat av Doktorandrådet och forskarutbildningsområdet Kritisk kulturteori vid Institutionen för kultur och lärande, Södertörns högskola.

  Seminariet utgår från antologin Det goda seminariet (2016), red.: Marie Cronqvist & Alexander Maurits. Antologin tar ett helhetsgrepp på forskarseminariet som lärandeform och kollegialt rum. Fokus ligger på forskarutbildningen och danandet av nya generationer forskare. Hur lär vi oss hur vi ska bete oss och känna på ett seminarium? Vilken är seminarieledarens roll? Vilken typ av makthierarkier är vanliga och hur kan de hanteras?

  Två av författarna medverkar och presenterar sina bidrag:
  Anna Dahlgren, professor i konstvetenskap, Stockholms universitet
  Lotta Jons, fil.dr i pedagogik, universitetspedagogisk utvecklare, Stockholms universitet

  Alla intresserade är välkomna!

  Tid och plats

  När: fredag 14 september kl. 13:00-15:00

  Vad: seminarium

  Var: Sal 215, hus ANA 12, Alfred Nobels allé 12, Flemingsberg

  Arrangeras av: Doktorandrådet vid Södertörns högskola och forskarutbildningsområdet Kritisk kulturteori, Institutionen för kultur och lärande.