Kalendarium

rss

Här presenteras Södertörns högskolas kalendarium. Du kan hitta fler kalenderposter eller se specifika kalenderposter genom att välja ett eller flera filter till höger. För att se kalenderposter som redan har passerat kan du använda filtret Tidpunkt och ange ett eget tidsintervall. Våra arrangemang är för det mesta kostnadsfria och öppna för alla. Om annat gäller framgår det i kalendarieposten.

 • 18
  MAJ

  Tyresö historiadag 2018

  Tyresö historiedag samlar SO-lärare från gymnasier och grundskolor i hela länet till en heldag i slottsmiljö med aktuell historisk forskning, spännande samtal vid lunchbuffén och chans att lära känna den anrika miljön närmare.

  Tyresö historiedag
  Fredag 18 maj 2018 på Tyresö slott

   

  Ja, så är det då dags igen, för den årliga Tyresö historiedag som samlar SO-lärare från gymnasier och grundskolor i hela länet till en heldag i slottsmiljö med aktuell historisk forskning, spännande samtal vid lunchbuffén och chans att lära känna den anrika miljön närmare. I år inleds den digra fortbildningsdagen med frågan ”Varför ska vi bry oss om antiken?”. Ida Östenberg från Göteborgs universitet har ordet: ”Politik, konst, filosofi, stadsplanering, krigskonst och poesi – en stor del av dagens föreställningar och företeelser formulerades under antiken. Att studera de antika kulturerna handlar därför i hög grad om hur vi förstår, förhåller oss till och problematiserar oss själva. Föreläsningen handlar om historiens långa linjer: hur har Grekland och Rom tolkats under århundradena och vad säger oss antiken idag.”
  Och så blir det perspektivbrytningar om revoltåret 1968, de senaste fyra hundra årens debatt om vinster, folkhemsfotografi, u-båtsvrak och mycket annat. Välkommen till Tyresö historiedag!

  Tid och plats

  När: fredag 18 maj kl. 09:30-16:00

  Vad: övrigt

  Var: Tyresö slott

  Arrangeras av: Södertörns högskola, Samtidshistoriska institutet, i sammarbete med Tyresö kommun och Nordiska museet