Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...18

 • 2017-10-20

  Flera hundra skolelever testade forskning under Forskarfredag

  Den 29 september arrangerade Södertörns högskola Forskarfredag och bjöd hit skolelever från högstadie- och gymnasieskolor i Huddinge och Botkyrka kommun.

 • 2017-10-20

  Varmt välkomna till den nationella lika villkorskonferensen 2017!

  Nationella lika villkorskonferensen är en årlig konferens som hålls på olika lärosäten varje år. I år är det vi på Södertörns högskola som arrangerar och bjuder in till konferensen. Vi välkomnar våra kollegor från hela landet till vårt campus i Flemingsberg till en interaktiv och fullspäckad konferens!

 • 2017-10-18

  Inspirerande besök av Prins Daniels Fellowship

  När en kunglig höghet och tre högt uppsatta företagsledare kliver upp på scenen i aulan kanske en skulle tro att stämningen blir både stel och uppstyltad. Men tvärtom; det var applåder, spontana hejarop och skratt och många frågor från studenterna.

 • 2017-10-09

  Erbjudande från Dramaten till dig som är student på Södertörns högskola!

  Se Ensam av av Alfhild Agrell i regi av Jenny Andreasson för studentpriset 75kr. Jenny Andreasson har återkommande arbetat med bortglömda kvinnliga dramatiker. På Dramaten har hon tidigare bland annat satt upp Slott i Sverige av Françoise Sagan, Chéri av Colette och De oskyldiga av Lillian Hellman.

 • 2017-10-02

  Prins Daniels Fellowship besöker Södertörns högskola

  Välkomna på en inspirerande föreläsning den 17 oktober med Prins Daniel och erfarna entreprenörer; Cristina Stenbeck, Anna Omstedt Lindgren och Saeid Esmaeilzadeh.

 • 2017-09-25

  Forskarfredag arrangeras på Södertörns högskola den 29/9

  Fredagen den 29 september är Södertörns högskola medarrangör av Forskarfredag, som är Sveriges mest spridda vetenskapsfestival. Ungefär 500 elever från högstadieskolor och gymnasier besöker högskolan för att träffa forskare och prova på att forska. Vi vill på detta sätt väcka nyfikenhet både för att studera på Södertörns högskola och förstås på forskningen som yrke.

 • 2017-09-13

  Förvaltningsakademin fyller 5 år!

  Imorgon fyller Förvaltningsakademin 5 år och det ska firas med ett öppet seminarium. Då kommer bland annat civilminister Ardalan Shekarabi till Södertörns högskola och diskuterar kring statstjänstemannarollen.

 • 2017-06-12

  Filosofisk natt på Moderna Museet

  Lördag 17 juni är det en filosofisk natt på Moderna Museet. Över 50 svenska, franska och tyska filosofer, tänkare och konstnärer kommer att fylla museet med samtal och presentationer, 15 medverkande är från Södertörns högskola.

 • 2017-06-07

  Första ledamoten från Södertörns högskola invald i Sveriges unga akademi

  I lördags firade Sveriges unga akademi sex år. Då välkomnades också sex nya ledamöter från olika forskningsområden och lärosäten. En av de nya ledamöterna är Katarina Wadstein Macleod, docent i konstvetenskap på Södertörns högskola.

 • 2017-05-10

  Cykeldag 2017 - En dag för ett grönare och mer hälsosamt campus!

  Den 11 maj är det dags för cykeldagen på Campus Flemingsberg. En dag fylld med föreläsningar, tävlingar och erbjudanden. Du har bland annat möjlighet att lämna in din cykel på vårservice helt gratis!

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...18