Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...19

 • 2018-01-10

  Teater som ett kitt mellan utbildningar

  Under hösten 2017 har Polisutbildningen och programmet Socialt arbete med storstadsprofil (numera Socionomprogrammet med storstadsprofil) haft ett samarbete som utgår från en teaterföreställning. Studenterna har tillsammans sett pjäsen Klipp Han på Dramaten som är producerad i samarbete med Fryshuset.

 • 2017-11-20

  Södertörns högskola tecknar nya spännande samverkansavtal

  Södertörns högskola har genom CBEES försorg tecknat samverkansavtal med Utrikespolitiska institutet och med Färgfabriken.

 • 2017-11-10

  Södertörns högskola i samarbete med Dramaten

  I november månad kommer det att hållas två föreläsningar av professorer från Södertörns högskola i samband med uppsättningen av Oidipus/Antigone på Dramaten.

 • 2017-11-07

  Globalt forskningssamarbete visar jordens enorma mångfald av mikroorganismer

  Mikroorganismer är nödvändiga för vår hälsa och allt liv på Jorden. I ett internationellt forskningssamarbete har hundratals forskare studerat mångfalden av mikrobiella samhällen på planeten. Informationen om mångfalden har satts samman i en enorm gemensam katalog över planetens mikroorganismer. Katalogen kommer vara till användning för tillämpningar inom forskning och en mer hållbar industri.

 • 2017-11-06

  Utvecklingsprojekt kring samverkan – Södertörns högskola ges stort förtroende i Vinnova-anslag

  Att samverkan blir en allt viktigare del i lärosätenas verksamhet tydliggjordes inte minst i den senaste forskningspropositionen. Nu har Södertörns högskola fått utvecklingsmedel från Vinnova för flera samverkansprojekt.

 • 2017-11-03

  Sista dagarna att tävla i Venture Cup!

  Södertörns högskola är akademisk partner till Venture Cup - Sveriges största tävling för affärsidéer. Ta chansen att tävla med din idé!

 • 2017-10-27

  Stockholms Musikpedagogiska Institut har flyttat in på Campus Flemingsberg

  Våra nya grannar har flyttat in! Igår invigde Stockholms Musikpedagogiska Institut (SMI) sina nya lokaler på Campus Flemingsberg.

 • 2017-10-24

  Södertörns högskola och Fryshuset inleder samarbete

  Södertörns högskola inleder ett samarbete med Fryshuset. Samarbetet bygger på ett kunskaps- och erfarenhetsutbyte mellan högskolans forskare och studenter, främst på programmet socialt arbete med storstadsprofil, samt Fryshusets personal, deltagare och elever. Syftet är att skapa förutsättningar för nya, innovativa lösningar på vår tids stora sociala utmaningar.

 • 2017-10-20

  Flera hundra skolelever testade forskning under Forskarfredag

  Den 29 september arrangerade Södertörns högskola Forskarfredag och bjöd hit skolelever från högstadie- och gymnasieskolor i Huddinge och Botkyrka kommun.

 • 2017-10-20

  Varmt välkomna till den nationella lika villkorskonferensen 2017!

  Nationella lika villkorskonferensen är en årlig konferens som hålls på olika lärosäten varje år. I år är det vi på Södertörns högskola som arrangerar och bjuder in till konferensen. Vi välkomnar våra kollegor från hela landet till vårt campus i Flemingsberg till en interaktiv och fullspäckad konferens!

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...19