Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...69

 • 2017-04-27

  Södertörn Lecture nummer 14 - Professor Ron Grigor Suny

  Den 18 maj håller professor Ron Grigor Suny en föreläsning, “They Can Live in the Desert and Nowhere Else. Explaining the Armenian Genocide 100 Years Later", på Södertörns högskola. Föreläsningen kommer att handla om deporteringen och massmorden på armenier och assyrier i det ottomanska riket under första världskriget. Efter 100 år är detta ett i stort sett bortglömt, av vissa förnekat, folkmord.

 • 2017-04-27

  Victoria Kawesa – med stort engagemang för demokrati

  Victoria Kawesa som undervisar på Södertörns högskola är nyvald partiledare för Feministiskt Initiativ. Här berättar Victoria om sitt engagemang och varför hon väljer att stå i rampljuset trots hat och hot.

 • 2017-04-26

  Cykeldag 2017 - En dag för ett grönare och mer hälsosamt campus!

  Den 11 maj är det dags för cykeldagen på Campus Flemingsberg. En dag fylld med föreläsningar, tävlingar och erbjudanden. Du har bland annat möjlighet att lämna in din cykel på vårservice helt gratis!

 • 2017-04-24

  Forskningsprojekt avslutas med boksläpp: Europe Faces Europe: Narratives from Its Eastern Half

  Forskningsprojektet ”Narratives of Europe” avslutas nu med en högaktuell bok, Europe Faces Europe: Narratives from Its Eastern Half, som i nu ges ut av det brittiska förlaget Intellect Press. Projektet startade 2012 med stöd av Östersjöstiftelsen och syftet med projektet var att undersöka hur Europa identifieras i berättelser från sin östra del.

 • 2017-04-24

  Socionomexamen – ett resultat av målinriktat arbete

  Den 13 april blev det officiellt att Södertörns högskola tilldelats examensrättigheter för socionomer. Ansökan gick igenom utan några kompletteringar och lärarlaget bakom arbetet tror att en av styrkorna med utbildningen här är inriktningen på storstadsfrågor och mångkulturalitet.

 • 2017-04-20

  Missa inte uppesittarkvällen i biblioteket!

  Måndagen den 8 maj är det dags för denna termins uppesittarkväll. Har du en jobbig uppgift som ligger och drar? En uppsats som inte vill skriva sig själv? Kom då till biblioteket och få hjälp med ditt pluggande.

 • 2017-04-20

  Vem blir högskolans ambassadör som Årets alumn 2017?

  ”En god förebild för andra studenter, ett starkt samhällsengagemang, en vilja att bidra till ett hållbart samhälle”. Det är några motiveringarna till varför tidigare studenter utnämnts till årets alumn. Känner du någon som du vill nominera? Senast den 25 maj vill vi ha ditt förslag.

 • 2017-04-20

  Vittnesseminarium: Barn i gränsland

  Samtidshistoriska institutet anordnar den 27 april ett vittnesseminarium om bemötandet av ensamkommande flyktingbarn. Tanken är att de som varit medverkande i en historisk händelse, vittnen, har något att berätta om processen. Det är vittnenas egna berättelser och erfarenheter av det som hände med de ensamkommande barnen efter 2014/2015 som ska diskuteras. Hur ser de medverkande på händelserna idag? Hur gick bemötandet till?

 • 2017-04-18

  March for Science Stockholm den 22 april

  Lördagen den 22 april äger March for Science rum och människor runt om i hela världen sluter samman för att visa sitt stöd för vetenskapen. I Sverige blir det manifestationer i Stockholm, Göteborg och Uppsala.

 • 2017-04-12

  Södertörns högskola får examensrättigheter för socionomer

  UKÄ har beslutat att ge Södertörns högskola examensrättigheter för socionomer.

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...69