Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...84

 • 2018-12-04

  Saco studentmässa en succé för Södertörns högskola

  Saco studentmässa på Stockholmsmässan i förra veckan blev en succé för Södertörns högskola och under mässan slog man rekord i antalet insamlade e-postadresser från gymnasieelever som är intresserade av högskolans utbildningar. – Det var en härlig stämning i Södertörns högskolas monter under alla mässdagar. Det var underbart att se alla härliga möten och pratstunder mellan alla nyfikna gymnasieelever och våra studentambassadörer, säger Marika Metsola Renström, projektledare på Södertörns högskola.

 • 2018-12-03

  Södertörn visar julen ur nya perspektiv

  Varje måndag efter advent kommer Södertörns högskola publicera en ny del i serien ”Julen med andra ögon”, där klassiska jultraditioner lyfts fram i ett lite nytt ljus.

 • 2018-12-01

  Advokat Biörn Rieses granskning publicerad

  Fredag den 30 november överlämnade advokat Biörn Riese rapporten avseende det utredningsuppdrag han har fått från Södertörns högskolas styrelse gällande granskning av högskolans interna hantering av händelserna kopplade till kulturföreningen Forum till högskolans styrelse.

 • 2018-11-30

  Advokat Biörn Rieses granskning klar

  Fredag den 30 november överlämnade advokat Biörn Riese rapporten avseende det utredningsuppdrag han har fått från Södertörns högskolas styrelse gällande granskning av högskolans interna hantering av händelserna kopplade till kulturföreningen Forum till högskolans styrelse.

 • 2018-11-26

  Träffa oss på Saco studentmässa 28 - 30/11

  Vet du att du vill studera, men är osäker på vad? Kom till Stockholmsmässan i Älvsjö och träffa våra studenter och studie- och karriärvägledare.

 • 2018-11-23

  Panelsamtal: Skärholmen 50 år - hur bygger vi en stadsdel för alla och framtiden?

  Från modernitet och framtidstro, via förortsförakt till framtidsanda. Medborgare, forskare och samhällsutvecklare pratar Skärholmen, då, nu och i framtiden.

 • 2018-11-22

  Arv och legitimitet röd tråd i CBEES årliga konferens

  1918 och 1968 har präglat det Europa vi ser i dag. Inte minst Central- och Östeuropa. Detta är temat när CBEES för femte gången bjuder in till årlig konferens.

 • 2018-11-19

  Ansökan om ställning som studentkår

  Det är återigen dags för studentsammanslutningar att ansöka om ställning som studentkår vid Södertörns högskola. Sista ansökningsdag är 19 januari 2019.

 • 2018-11-16

  Svenskarna lever inte som de lär i klimatfrågan

  Sverige har en av världens mest klimatupplysta befolkningar, men samtidigt hör vi till de största bovarna när det gäller utsläpp av växthusgaser. Nu har retorikern Maria Wolrath-Söderberg fått ett forskningsanslag för att ta reda på hur vi resonerar när vi inte lever som vi lär i klimatfrågan.

 • 2018-11-15

  Reinvent: "Vi lyckas formulera frågor som berör många människors liv"

  Med anslag från såväl Vetenskapsrådet som Vinnova visar Reinvent att de ligger i framkant gällande forskning kring hållbar och social stadsutveckling.

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...84