Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...86

 • 2019-02-19

  Många godkända efter snabbspår

  Flertalet godkända studenter och ett bra kollegialt samarbete är några av resultaten efter det första årets snabbspår på Södertörns högskola. I mars börjar nya studenter. – Många på högskolan har varit involverade och det har varit ett väldigt bra samarbete, säger Sandra Karlsson, samordnare för snabbspår på Södertörns högskola.

 • 2019-02-18

  Ny hemsida – kolla in nya sh.se redan idag!

  Äntligen får vi introducera er för nya sh.se! Den nya hemsidan kommer ersätta den gamla från och med 4 mars. Redan nu kan du titta runt på den nya hemsidan innan den lanseras. Du loggar in med ditt vanliga sh-konto.

 • 2019-02-18

  Välkommen till öppet hus 13/3!

  Är du nyfiken på hur det är att studera på Södertörns högskola? Vill du veta vilka utbildningar som finns här och hur det ser ut på campus? Den 13/3 har vi ett öppet hus då studenter och lärare visar upp högskolan och utbildningarna.

 • 2019-02-14

  Ny utbildning i Liberal Arts

  I höst börjar ett nytt program på Södertörns högskola, Liberal Arts. Programmet är det första kandidatprogrammet i Liberal Arts i Stockholmsområdet och ger en unik spetsutbildning inom humaniora. – Programmet ger en spets och en bredd med engagerade lärare, säger Anders Burman, professor i idéhistoria på Södertörns högskola.

 • 2019-02-11

  Möt utrikesministern och samtala om Sveriges utrikespolitik 13/2

  På onsdag eftermiddag kommer utrikesministern Margot Wallström hit. Varmt välkomna att ta del i ett samtal kring Sveriges utrikespolitik, 14.00 i MA 648.

 • 2019-02-08

  Politikens kontroll över medierna ökar

  Mediernas minskade resurser i kombination med utbyggnaden av regeringens pr-maskineri har lett till att politikens styrning av mediernas innehåll har ökat kraftigt. Det visar en ny bok av två forskare vid Södertörns högskola.

 • 2019-02-08

  Unik kursbok i socialt arbete definierar storstadsperspektivet

  Hittills har det saknats en tydlig definition av vad det egentligen innebär att ha ett storstadsperspektiv inom socialt arbete. Med boken Socialt arbete i storstaden – villkor och praktik vill Minoo Alinia och Welat Songur ändra på det.

 • 2019-01-30

  Möten, mingel och kunskap vid Södertörn hyllar 2019 - varmt välkommen!

  Träffa våra nyblivna professorer som håller korta "SH Talks", se vem som får utmärkelsen Årets alumn respektive "Guldgripen", studenternas pris till bästa lärare, och lyssna till högskolans nya hedersdoktor Diana M. Mishkova. Allt är gratis och öppet för alla. Varmt välkomna!

 • 2019-01-25

  Författare och språkvetare Årets alumn 2018

  Sara Lövestam utses till Årets alumn vid Södertörns högskola.

 • 2019-01-25

  Varför är det så svårt att sluta flyga? Forskarpodden om klimatkrisen

  För 20 år sedan var hon och med och startade retorikämnet på Södertörns högskola. Nu ska Maria Wolrath-Söderberg ta reda på varför det är svårt att göra klimatsmarta val. Allt detta och mer i senaste avsnittet av Forskarpodden.

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...86