Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2017-10-09

  Erbjudande från Dramaten till dig som är student på Södertörns högskola!

  Se Ensam av av Alfhild Agrell i regi av Jenny Andreasson för studentpriset 75kr. Jenny Andreasson har återkommande arbetat med bortglömda kvinnliga dramatiker. På Dramaten har hon tidigare bland annat satt upp Slott i Sverige av Françoise Sagan, Chéri av Colette och De oskyldiga av Lillian Hellman.

  Ensam handlar om att utmana samhällets oskrivna regler, om hedersnormer och att stå för vad man tror på oavsett konsekvenser. Pjäsen är också ett varmt porträtt av en stark mor-dotter-relation och en insiktsfull studie i ojämlikhet, klass och de konservativa krafternas kvävande effekt på den personliga friheten.Karin Franz Körlof och Thérèse Brunnander i pjäsen Ensam.

  Dramatikern Alfhild Agrells karriär på Dramaten blev kort men intensiv. Av de sammanlagt nio pjäser hon skrev på 1880-talet blev inte mindre än sex antagna på nationalscenen, under åren 1881–86. Det kan jämföras med hennes väninna och kollega Anne Charlotte Leffler, som under samma decennium fick upp två pjäser, och August Strindberg, som fick upp en enda. På teatern var Alfhild Agrell tidens stora stjärna.

  Var: Dramatens scen, Lilla scenen Almlöfsgatan 1
  Läs mer och se speldagar 
  Boka dina biljetter (Obs! Gäller endast för dig med SH-kort)  
  Gäller i mån av plats. Har du frågor eller undrar över något kontakta Mia.hertler@dramaten.se

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier