Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2017-06-21

  Första kullen poliser vid Södertörns högskola har tagit examen

  I fredags, den 16 juni, tog 152 polisstudenter sin examen. Detta var den första kull polisstudenter som tar sin polisexamen vid Södertörns högskola sedan polisutbildningens start i januari 2015.

  Januari 2015 tog Södertörns högskola emot sin första kull med polisstudenter. Nu, två och ett halvt år senare, är de färdigutbildade poliser. Examensceremonin tog plats i Blå hallen i Stadshuset som dagen till ära var fylld med polisstudenternas familjer, vänner och hedersgäster.

  Ceremonin inleddes med att studenterna tågade in till Drottningholmsmusiken. Först i tåget gick fanbärare med den svenska flaggan, Polis-fanan, Södertörns högskolas fana och studentkåren SöderS fana. Därefter höll Anders Fjällhed, prefekt för polisutbildningen, ett välkomsttal. Guidade gästerna genom ceremonin gjorde Sanna Väst som är student på turismprogrammet på Södertörns högskola.

  Tal hölls av rektor Gustav Amberg, Inrikesminister Anders Ygeman, Rikspolischefen Dan Eliasson och Polisförbundets ordförande Lena Nitz. Talen varvades med stämningsfylld musik framförd av stråkkvartetten Rosa Kvartetten tillsammans med sångerskan Elise Elvira Hedengren.

  Under ceremonin delades det även ut ett pris för bästa examensarbete av Södertörns högskolas vicerektor för utbildning Nils Ekedahl. Priset gick till Jon Mårtensson för hans arbete ”Från kunskap till handling och tillbaka igen – En essä om polisiär utveckling och bemötande”.

  Vi från Södertörns högskola vill tacka alla nyexaminerade poliser för den fina tiden tillsammans och önska er alla lycka till i framtiden!

   

   Elise Elvira Hedengren ackompanjerad av Rosa Kvartetten Procession in i Blå hallen

  Anders Fjällhed och Dan Eliasson delar ut examensbevis Publikhav

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier