Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2018-04-20

  Hur är det att studera till polis? Lyssna till nya podden!

  Under en föreläsning kom idén upp – vi borde starta en podd om hur det är att studera till polis! Sagt och gjort – nu lanseras polisutbildningspodden, där studenterna Amanda och Olle tar upp allt från rekryteringstester till hur utbildningen ser ut idag, kurser, krav samt tips till er som vill söka.

  När Amanda Johansson och OIle Karvonen berättar att de studerar till poliser blir omgivningen ofta nyfikna. ”Var det svårt att komma in? Vad gör ni på lektionerna? Hur lång är utbildningen?” Därför startade de Polisstudenterna Olle Karvonen och Amanda Johansson”Polisutbildningspodden” där de tillsammans med inbjudna gäster berättar om utbildningen.

  Podden vill svara på frågor och funderingar om utbildningen

  – Det finns inte så många öppna kanaler om hur det är att vara polisstudent, så därför vill vi berätta om våra intryck av utbildningen, och svara på allmänhetens och studenternas frågor och funderingar, säger Amanda.

  – En jättevanlig fråga är hur testerna går till, fortsätter Olle, därför har vi precis spelat in ett avsnitt om just själva processen på rekryteringsmyndigheten. Allt ifrån hur testerna går till, vad det ställs för krav och vad de som testas har svårast för. I avsnittet reflekterar vi som studenter över hur vi upplevde testerna, och senare i avsnittet intervjuar vi chefspsykologen från rekryteringsmyndigheten.

  Olle Karvonen och Amanda JohanssonAmanda och Olle går båda två andra terminen på utbildningen här på Södertörns högskola. ”En spännande och rolig utbildning” är det samlade omdömet.

  – Att starta dagen med en föreläsning om exempel kriminologi för att sedan gå vidare till att köra greppteknik på en brottarmatta gör att dagarna blir roligare och mer givande, tycker Olle och får medhåll av Amanda, som lägger till:

  – Vi blir väldigt nära vänner också, vi studenter, eftersom det är en tuff utbildning med högt tempo och det ställs mycket höga krav på oss. Veckorna rusar förbi i högt tempo.

  Vill gärna ha tips från lyssnarna!

  Trots det höga tempot i utbildningen ville Amanda och Olle alltså spela in en podd och med hjälp av MT Talks – medieteknikutbildningen på Södertörns högskola – som ställde upp med studio och redigeringshjälp, är de första avsnitten nu klara. Fem poddar är färdiginspelade och fler på gång.

  – Vi hoppas ju förstås på en dialog med lyssnarna också nu när det kommer igång – så du som är nyfiken på något som rör utbildningen och har förslag på något ämne vi ska ta upp eller en gäst vi ska bjuda in – hör av dig! Uppmanar Amanda.

  - Vi tänker att den här podden ska alla kunna lyssna på, både studenter på polisutbildningarna i landet och de som funderar på att söka utbildningen. Det finns säkert en och annan på andra utbildningar på Södertörn som också funderar vad vi egentligen håller på med på utbildningen, nu får de veta! Avslutar Olle.

  Om Polisutbildningspodden

  Lyssna till podden på Podtail.

  Kontakta Pollisutbildningspodden med tips och idéer genom att e-posta dem.

  Du kan även följa Polisutbildningspodden på Instagram.

   

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier