Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2017-04-18

  March for Science Stockholm den 22 april

  Lördagen den 22 april äger March for Science rum och människor runt om i hela världen sluter samman för att visa sitt stöd för vetenskapen. I Sverige blir det manifestationer i Stockholm, Göteborg och Uppsala.

  March for Science

  March for Science kommer att ske på runt 400 platser runt om i världen. Initiativet kommer från USA där forskare och allmänhet vill stå upp för vikten av vetenskap och att forskningsbaserad kunskap kommer till användning i samhället, liksom motverka faktaresistens och falska nyheter. Särskilt poängteras att vetenskapen inte känner några gränser, att dess styrka och karaktäristik är mångfald och öppenhet, och att vetenskap berör alla människor.

  March for Science Stockholm äger rum den 22 april. Samling 11:30 och avmarsch kl. 12.00 från Mariatorget. Manifestationen avslutas med tal av företrädare för vetenskapen och andra samhällssektorer, liksom artister och opinionsbildare på scen kl. 13:30-15:00.

  För mer information besök March for Science hemsida eller facebook-event