Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2018-02-08

  Ny forskarpodd - Ungas engagemang med Maria Zackariasson

  Nu har januari månads forskarpodd släppts. I detta avsnitt intervjuas Maria Zackariasson som är professor i etnologi och forskningsledare på lärarutbildningen. Hon pratar om ungas samhällsengagemang och även om begreppet självständighet i högskolestudier.

  Viktoria Sahl och Maria ZackariassonDu kanske har hört någon säga "ungdomar nu för tiden engagerar sig inte i samhället" eller läst i en tidning att valdeltagandet sjunker bland unga? Det är frågor som dessa och denna problematik som ledde Maria Zackariasson in på det område hon har forskat mycket kring. Hon har dock valt att titta på ungas samhällsengagemang ur en annan vinkel och fokusera på de unga som faktiskt är engagerade och vad som har skapat deras engagemang.

  Så varför är det viktigt att unga engagerar sig och vad är det som gör att de faktiskt engagerar sig? Det är några av frågorna som Maria diskuterar i denna månads forskarpodd tillsammans med medieteknikstudenten Viktoria Sahl.

  Maria berättar också om sitt nuvarande forskningsprojekt som handlar om studenters uppsatsskrivanden och begreppet självständighet i högskolestudier. Vad betyder självständighet egentligen, hur uppmuntras det och hur bedömer handledare självständighet? Många gånger är detta svåra frågor att ta ställning till och gränserna är inte alltid självklara.

  Lyssna till januari månads forskarpodd på Södertörns högskolas kanal på Soundcloud!

  Mer om forskarpoddarna

  Södertörns forskarpoddar är en serie poddar som innehåller samtal med forskare från olika ämnen och forskningsområden. Poddarna släpps en gång i månaden och produceras av MT talks på uppdrag av Kommunikationsavdelningen. I detta avsnitt är det Viktoria Sahl som intervjuar och Cathrin Book som sköter ljud och mix.

   

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier