Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2017-03-20

  Ska du söka utbildning till hösten? Kolla Jagvillnågotannat.se!

  Nu är det dags att söka din högskoleutbildning till hösten 2017! Södertörns högskola har förenklat för dig som ska välja utbildning.

  Bild ur kampanjen Jagvillnågotannat, rekryteringskampanj 2017I årets rekryteringskampanj ”Jag vill något annat” har vi på Södertörns högskola försökt utgå från dig som presumtiv student och dina intressen och drivkrafter. Vi har lagt FN:s 17 globala mål för hållbarhet som ett perspektiv på alla våra utbildningar och genom att välja vilket globalt mål du vill arbeta mot att lösa, får du upp ett antal utbildningar som ger dig verktygen att kunna arbeta med de frågorna.

  – Vi vet att unga idag har ett stort politiskt intresse, och att de vill arbeta med något som verkligen intresserar dem, säger Peter Dobers, ordförande för fakultetsnämnden på Södertörns högskola. Vi vet också att de är oroliga för att välja fel utbildning. Genom att utgå från deras intressen och drivkrafter och kombinera detta med FN:s globala mål vill vi hjälpa våra blivande studenter att hitta rätt utbildning hos oss.

  – Södertörns högskola vill bidra till en hållbar samhällsutveckling genom forskningsframsteg, bildning och kritiska samtal om vår tids stora frågor – det är vår vision, säger rektor Gustav Amberg. FN har genom att ta fram dessa 17 globala mål hjälpt oss definiera vilka vår tids stora frågor är, så den här kampanjen stämmer helt överens med vår strategi och vår vision.

  Jagvillnågotannat.se - bild ur kampanjfilmen Jagvillnågotannat, rekryteringskampanj 2017Gå in på Jagvillnågotannat.se och se vilken utbildning som passar just dig. När du klickar på ett av de globala målen presenteras några av högskolans program respektive kurser som kan ge dig kunskap och verktyg att arbeta mot just det målet. Du gör sedan din ansökan på antagning.se senast den 18 april. Vill du se samtliga våra utbildningar finns dessa förstås som vanligt i vår digitala utbildningskatalog.

  – Nu står vi står beredda att ta emot dig som med dina kunskaper vill bidra till att göra världen bättre, säger Gustav Amberg. Vi utbildar inte bara för ditt eget bästa, utan även för att du ska kunna vara med och bygga ett hållbart, framtida samhälle.

  Varmt välkommen till Södertörns högskola!

   

   

   

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier