Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2018-02-13

  SöderS Andrahandsbokhandel - av studenter, för studenter

  I kårens lokaler hittar du SöderS Andrahandsbokhandel - en bokhandel där du som student både kan sälja din gamla och hitta ny kurslitteratur till ett bra pris.

  Bokhandeln, som öppnade år 2010 på högskolan, drivs ideellt av studenter och huserar i kårens kansli. Bokhandelns syfte är att du enkelt ska kunna sälja din gamla kurslitteratur eller köpa de böcker du behöver till max 80% av det ursprungliga priset. Böckerna återanvänds medan både säljaren och köparen gör en bra affär.

  - Det är ett väldigt enkelt sätt att bli av med gamla böcker, vilket annars kan kännas lite krångligt, säger Babak Afsham, funktionär och verksamhetsansvarig i Andrahandsbokhandeln. Du kommer hit, fyller i en lapp och lämnar de böcker du vill ha sålda. Dessutom kan du få hjälp med kurslitteratur av oss funktionärer, som också är studenter med olika inriktningar och kompetensområden.

  Erica och Babak från AndrahandsbokhandelnGynnar både studenter och funktionärer

  Under våren kommer sortimentet i bokhandeln även att utökas med referenslitteratur och tidigare forskning, utöver den ordinarie kurslitteratur som lämnas in och säljs. Erika Marcusson, som med Babak delar på ansvaret över verksamheten, menar att bokhandeln gynnar studenter på flera sätt:

  - Det är ett sätt för studenter att hitta den litteratur man söker till en bra pris, men även en god erfarenhet för oss funktionärer som driver bokhandeln. Vi hjälper våra kunder att hitta rätt och kan bolla idéer om litteratur till uppsatser och arbeten, samtidigt som vi får erfarenhet av planering och organisering av en verksamhet.

  Andrahandsbokhandelns öppettider varierar vecka för vecka, beroende på funktionärernas eget schema. För att enkelt kunna förmedla öppettider eller eventuella ändringar uppdateras deras Facebooksida frekvent. Du hittar bokhandeln i kårens kansli, mitt emot kårexpeditionen, i F-huset på plan 5 (vid Arom och SöderS Pub).

  Hittar du inte din bok i SöderS Andrahandsbokhandel finns även Harrys Böcker beläget i samma del av högskolan.

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier