Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2018-04-09

  Stå upp för vetenskapen inför valet 2018! #hurvetdudet

  Den 14 april är det återigen dags att manifestera för vetenskap. Förra året slöt vi upp globalt under ”March for Science” och i år är det dags igen, globalt, under parollen ”Science marches on” och i Sverige under parollen ”Hur vet du det?”.

  Hur vet du det?I Sverige är det valår och manifestationen samordnas av föreningen Vetenskap & Allmänhet, VA, som Södertörns högskola är medlemmar i. För att nå manifestationens mål arbetar Vetenskap & Allmänhet med att öka kunskapen bland svenska politiker och allmänheten om vad vetenskap är, hur forskning går till, hur olika forskningsrön kan värderas och varför forskningsbaserad kunskap behövs som beslutsunderlag och för en positiv samhällsutveckling.

  Målet är att vetenskapliga fakta ska lyftas fram mer än tidigare när politiska förslag debatteras under valåret 2018.

  Utgångspunkten är en enkel men slagkraftig fråga: Hur vet du det? som alla kan ställa till beslutsfattare, medmänniskor och sig själva.

  Den 14 april klockan går manifestationen av stapeln från Norrmalmstorg i Stockholm. Kom dit och delta! Samma dag lanseras också kampanjen som fortsätter ända fram till valet.

  Läs mer på hurvetdudet.nu

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier