Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2017-03-09

  Jobbar för att göra studentlivet på högskolan ännu roligare

  Två av de eldsjälar som brinner för att göra studentlivet på Södertörns högskola ännu roligare är studentkåren SöderS medlemskoordinator Evelina Videll och samordnare Natalie Choudhury. Vi har intervjuat dem för att se vad deras arbete innebär och vad det är som gör deras jobb roligt.

  När vi ses är det snöstorm och kallt utanför fönstret men Evelina och Natalie är trots detta sprudlande glada och sprider värme omkring sig vilket gör att en snabbt glömmer bort rusket där ute. De skrattar ofta till under samtalet och det märks att de gillar sitt arbete och sitt samarbete med varandra.

  Till att börja med kan ni beskriva lite vad det äEvelina Videll & Natalie Choudhuryr ni jobbar med? 

  Evelina börjar: 
  –Det som jag gör är att ha hand om expeditionen och medlemskontakten, alla de som vill bli medlemmar och även de som bara vill ha mecenatkort. Jag är också ansvarig för marknadsföring och kommunikation via hemsidan och sociala medier.

  Natalie fortsätter:
  – Jag arbetar aktivt med att utveckla SöderS evenemang och att göra studentlivet rikare på Södertörn. Både att ha fler evenemang utanför högskolans områden men också att externa aktörer ska komma hit till högskolan. Förutom det så jobbar jag mot föreningarna och hjälper dem med allt möjligt och håller även i samverkansforum för att få föreningarna att jobba mer tillsammans och få inblick i varandras arbete. Jag och Evelina arbetar tillsammans väldigt mycket nu för att utveckla mellan kommunikationen och samordningen.

   Vad skulle ni säga är det bästa med ert jobb? 

  – Det bästa är att det är så fritt, har man en idé så länge man har en bra plan för den idén så kan man för det mesta utföra den här. Det är ingen så stoppar en om man har en vision och är engagerade och planerande. Vet vi att vi har en bra idé då kör vi, berättar Natalie.

  –  Man får verkligen möjlighet att fullfölja sina idéer och har mycket fria händer när det gäller ens arbete, lägger Evelina till. 

  –  Det är jättegivande att arbeta med studenter också för det är så mycket olika människor på en plats, fortsätter Natalie. 

  –  Precis, nickar Evelina, det är många glada studenter som vi jobbar med, det är en väldigt rolig målgrupp.

  – Om det är något vi vill att de som läser det här ska få med sig så är det att ingen idé är dum bara man har en plan och ett gott syfte. Både kåren och högskolan bryr sig om att studenterna ska ha ett rikt studentliv, säger Natalie.

  – Ja, vi blir starkare tillsammans och studenter som är intresserade får gärna komma in till våra kontor och prata med oss om sina idéer eller maila till info@soders.nu tillägger Evelina. Vi lyssnar verkligen på dem som pratar med oss och deras röster betyder mycket.

  Just nu jobbar de båda på ett stort projekt med ett evenemang som heter Unions United Party och arrangeras tillsammans med SUS - Stockholms universitets studentkår, KMS - Kungliga musikhögskolans studentkår, Studentkåren vid Teologiska högskolan Stockholm, ESN SU och Södertörn, Juridiska föreningen och flera andra studentföreningar.

  Ni kan väl berätta lite mer om det här stora projektet som ni håller på med just nu?

  –  Idén kom en morgon i december då Natalie kom in på mitt rum och frågade om vi inte skulle ha en fest där vi inkluderade flera studentkårer i Stockholm och göra något stort av det. Kanske skulle de kunna skapa möjligheter för samarbeten i framtiden vilket jag tyckte lät jättehäftigt, berättar Evelina.Evelina Videll & Natalie Choudhury

  – Jag tror hela grejen började med att jag var på en stor fest vid ett annat universitet och tyckte att vi borde anordna något stort för våra studenter. Jag visste inte riktigt vilka förutsättningar vi hade för att skapa en sådan här fest då jag inte skapat något liknande tidigare. Det har varit mycket arbete med att hitta en klubb, skriva kontrakt och kontakta andra samarbetspartners och där har det varit skönt att kunna bolla med Evelina. Hon är mer strukturerad medan jag bara sprutar ut idéer så hon får ner mig på jorden igen genom att tillexempel fråga hur vi ska få idén att bli en verklighet, säger Natalie 

  – Målet med evenemanget är att alla våra studenter på Södertörns högskola som har väntat och längtat efter en sån här fest ska känna att de är välkomna och att de är representerade. Att de ser att vi från vårt kansli har kämpat och arbetat för att genomföra det här för dem. Förhoppningsvis kan vi lämna över det här till nästkommande kansli som kan fortsätta att ha detta samarbete med andra högskolor och universitet och att detta är början på en lång tradition, avslutar Natalie.

  Evenemanget sker den 29/3 och äger rum på Colosseum. Det är gratis inträde för medlemmar av de olika föreningarna och kårerna. För icke-medlemmar kostar det 100 kronor.
  Du kan läsa mer om evenemanget på Facebook-eventet  eller evenemangets Confetti-sida.

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier