Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2018-02-08

  Våga Fråga: om psykisk ohälsa

  Tisdag den 20 februari kommer Ing-Marie Wieselgren, läkare och specialist i psykiatri, och Siri Strand och Emma Westas Rödin från Pillerpodden till Södertörns högskola för att tala om psykisk ohälsa.

  Psykisk ohälsa har under de senaste åren blivit relativt omtalat och belyst, men trots det kan frågor om vad det innebär vara många och obesvarade. Våga Fråga, ett initiativ från Studentavdelningen i samarbete med Universitetskyrkan, syftar att uppmärksamma och förbättra den psykiska hälsan hos både studenter och medarbetare.

  Tidigare års teman har varit bland annat ätstörningar och sHänderuicid, men i år kommer fokus ligga på psykisk ohälsa, vad det medför och hur det kan förebyggas.

  Under en halvdag hålls föreläsningar av Ing-Marie Wieselgren, Siri Strand och Emma Westas Rödin. Ing-Marie Wieselgren är läkare och specialist i psykiatri, samt nationell samordnare för psykiatrifrågor på Sveriges Kommuner och Landsting, där hon även arbetar med utvecklingsfrågor inom området. Siri Strand och Emma Westas Rödin driver podcasten och företaget Pillerpodden, som bland annat genom att föreläsa och sprida kunskap om ämnet arbetar för att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

  Karin Magnusson på Studentavdelningen menar att anledningen till att bjuda in just dessa talare är att belysa ett viktigt ämne från två håll:

  - Siri Strand och Emma Westas har båda erfarenhet av att leva med psykisk ohälsa, och har i mötet med andra som lever med eller i närheten av psykisk ohälsa samlat på sig ytterligare erfarenheter av hur det ser idag och vad människor brottas med. Deras kunskap, i kombination med Ing-Marie Wieselgrens kompetens inom området, hoppas vi ska öppna upp för att våga fråga om det vi inte vet – eller det vi vet men har svårt att prata om.

  Evenemanget kommer ta plats i sal MB 416 på Campus Flemingsberg under tisdagen den 20 februari.

  Tid och plats
  När: Tisdag 20 februari kl. 10.00-12.30
  Vad: Öppen föreläsning
  Var: Sal MB 416, plan fyra i B-flygeln i Moas båge på Campus Flemingsberg

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier