Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2017-06-20

  Vem blir högskolans ambassadör som Årets alumn 2017?

  ”En god förebild för andra studenter, ett starkt samhällsengagemang, en vilja att bidra till ett hållbart samhälle”. Det är några motiveringarna till varför tidigare studenter utnämnts till årets alumn. Känner du någon som du vill nominera? Senast den 25 augusti vill vi ha ditt förslag.

  För femte året i rad kommer Södertörns högskola att uppmärksamma en alumn som presterat och engagerat sig lite utöver det vanliga, genom att tilldela alumnen utmärkelsen Årets alumn 2017.

  Vem tycker du är en bra ambassadör för högskolan och vem vill du se som årets alumn? Nu har du möjlighet att nominera din/dina kandidater. Alla studenter och all personal vid Södertörns högskola samt alumner har rätt att nominera kandidater.

  För att nominera till Årets alumn ska personen ha:

  • studerat vid Södertörns högskola
  • presterat något utöver det vanliga i sin karriär, i ett särskilt engagemang eller något som är värt att uppmärksamma
  • vara en god förebild för dagens och framtida studenter

  Nominering

  Nomineringen ska innehålla alumnens namn, den utbildning alumnen genomgått och en motivering till varför just hen borde bli årets alumn 2017. Nomineringarna ska vara inlämnade till alumnverksamheten via e-post eller vanlig post senast 25 augusti.

  Postadress: Södertörns högskola, Helena Strömstedt, SH alumni, 141 89 Huddinge.

  E-post: alumni@sh.se

  Några tidigare pristagare:

  Årets alumn 2016

  År 2016 gick priset Årets alumn till Kebba Colley som studerat till en magister i företagsekonomi vid Södertörns högskola. Kebba har satsat på en internationell yrkeskarriär som fokuserar på hållbar utveckling och handel och han har haft stora framgångar i sitt arbete med att identifiera, utveckla, finansiera och genomföra olika handelsprogram i Afrika, Sydamerika och Asien. Han ansågs vara en god ambassadör för Södertörns högskola genom sitt stora och breda sociala engagemang både i yrkes- och privatliv.

   

   

   

   

   

  År 20Vanessa Marko, Årets alumn 201515 tilldelades Vanessa Marko utmärkelsen. Hon har tidigare studerat på Retorikkonsultprogrammet på Södertörns högskola. Vanessa ansågs vara en bra förebild för dagens studenter eftersom hon visat att det går att skapa en verksamhet och driva ett företag utifrån ett såväl personligt musikintresse som ett stort samhällsengagemang. Vanessa var med och grundade företaget och föreningen Femtastic som verkar för att skapa scen och utrymma för kvinnor.

   

   

   

  Har du frågor?

  Vid frågor om nomineringen eller Årets alumn kan du kontakta Helena Strömstedt via alumni@sh.se eller telefon: 08-608 42 68.

  SH alumni är ett närverk för alla tidigare studenter från Södertörns högskola. Har du läst vid högskolan eller är i slutet av dina studier är du välkommen att bli medlem via www.sh.se/alumni.

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier