Din framtid!

Event manager, eventstrateg, eventmarknadsförare, mötesplanerare, projektledare eller mötesvärd

Rent allmänt får du efter studier i turismvetenskap en efterfrågad kompetens på en växande arbetsmarknad. Det finns behov av kunskap om storstadsturism både inom besöksnäringen och offentlig sektor. Genom akademiska studier i turismvetenskap och event får du gedigen akademisk kunskap i att utreda, analysera och skriva rapporter, vilket är nödvändigt för specialistpositioner och högre positioner inom branschen.

Framtida arbeten inom event- och mötesindustrin:

  • Event manager - projektledare och ansvarig för olika event
  • Utveckling av eventprojekttekniker och personalledarskap
  • Eventstrateg med konceptutveckling, strategi och ledning
  • Projektanalys och planering i företag inom event och mötesindustrin
  • Resurs- och ekonomiplanering av projekt utifrån ett hållbart perspektiv
  • Organisation av projekt- och personalplanering
  • Undersökning och planering av projektinnehåll och projektlogistik
  • Planering och utnyttjande av IT-system och digital marknadsföringskunskap

Efter studier i turismvetenskap har du en efterfrågad kompetens på en växande arbetsmarknad. Det finns behov av kunskap om storstadsturism både inom besöksnäringen (hotell, resebyråer, eventbolag etc.) och inom offentlig sektor. Du får genom studier i turismvetenskap bland annat spetskompetens i management, destinationsplanering och marknadsföring, attraktionsutveckling, kommunikatörskompetens samt service- och bokningskompetens.

Turismvetenskap ger dig viktig kunskap för flera olika yrkesroller. Under studierna får du insikt i branschens omfattning och möjlighet. Möjligheterna är många och tidigare studenter arbetar bland annat som hotellchefer, marknadsförare och frontpersonal på hotell, resekonsulter hos researrangörer, kommunikatörer på turistbyråer, webbredaktörer eller med sociala medier på större turistföretag. Flera blir Destination managers på destinationsorganisationer och inkommande turistbolag

Genom akademiska studier i turismvetenskap får du även gedigen kunskap i att utreda, analysera och skriva rapporter. Dessa akademiska kunskaper är nödvändiga för specialistpositioner och högre positioner inom branschen.