Din framtid!

Bred kompetens för vidare studier eller internationellt arbete

Efter utbildningen har du en styrka i att du har goda Europa- och ämneskunskaper och har tränat upp en god analytisk förmåga. Du har under programmets tid haft möjlighet att utveckla din förmåga att reflektera och se hur kunskap blir till, sprids, används och förmedlas utifrån olika bakgrunder. En egenskap du har nytta av i flera olika yrkesområden.

Efter utbildningen får du en filosofie kandidatexamen i ditt valda huvudområde. Du kan söka jobb inom Europa, till exempel på politiska institutioner och myndigheter eller, om du är intresserad av en akademisk karriär, även söka vidare till studier på masternivå.

Vad gör tidigare studenter nu?

Våra tidigare studenter från programmet arbetar idag inom flera olika yrken och branscher. Inom regering och kommun arbetar tidigare studenter bland annat som handläggare, departementssekreterare, kansliråd på Regeringskansliet, som pressekreterare för Riksdagen, för migrationsverket, Riksrevisionen, Stockholms tingsrätt, försäkringskassan, kriminalvården och flera andra spännande myndigheter och kommuner.

Vi har även flera studenter som idag arbetar internationellt på arbetsplatser som EU-kommissionen, Europeiska ekonomiska och sociala kommittén i Belgien samt EF Foundation. Våra tidigare studenter återfinns även på NGOs (non-governmental organisations) som Röda korset, Migrant Resource Centre och Svenska Freds- och skiljedomsföreningen.

Andra har hittat arbete inom utbildningssektorn som föredragande för länsrätten, tjänsteman för Nordiska museet, på Kungliga slottet och som lärare på ett flertal olika skolor. Många hittas även inom den privata sektorn. Där arbetar tidigare studenter bland annat på Cisco System, General Motors, Handelsbanken Finans, EDB Business Partner AB, Nordea Bank, Handelsbanken, Mäklarsamfundet och många fler.

Efter mina studier på masternivå fick jag möjlighet att via en PR-byrå arbeta med Världsnaturfonden, WWF, i Myanmar med syftet att få upp förnybar energi på agendan.

Veronica Sällemark

Veronica Sällemark

Alumn – Europaprogrammet, inriktning mot statsvetenskap