Din framtid!

Hotellchef, turismstrateg, destinationsutvecklare, resekonsult, eventprojektledare eller kommunikatör?

Din framtida yrkesroll beror en hel del på ditt val av programmets temainriktningar, det biämne du väljer och andra val du gör under utbildningen. Det finns goda möjligheter till utveckling i den alltmer komplexa besöksnäringen. Din arbetsmarknad finns både i Sverige och internationellt.

Efter utbildningen har du kompetens inom antingen hållbar destinationsplanering, hospitality management, marknadsföring, attraktionsutveckling, mötesplanering, e-turism, event- och projektledning eller service- och bemötande. Färdigheterna du utvecklar under studierna återfinns även i andra branscher. Exempelvis inom handel där mycket kretsar kring service och bemötande. Du har även ökat din sociala kompetens och förmågan att designa upplevelser, vilket är en viktig del i turismen.

Om du väljer att ta en dubbel kandidatexamen i Turismvetenskap och ditt biämne så har du efter studier dubbel styrka på arbetsmarknaden. Har du exempelvis läst företagsekonomi kan du arbeta som företagsekonom båda utanför och inom turismsektorn.

Genom att ha läst denna kandidatexamen har du möjlighet att söka till magisterprogrammet i Turismvetenskap på högskolan, vilket kan vara starten på en forskarkarriär.

Efter utbildningen har du även stora möjligheter att bygga vidare på de nätverk som programmet introducerat dig för. Exempelvis alumngruppen TAG (gamla studenter) samt internationella nätverk online.

Vad gör tidigare studenter nu?

Tidigare studenter inom Turismprogrammet arbetar bland annat som Hotell manager, resekonsult hos researrangörer, attraktionsutvecklare och guider på arenor, parker och museer, som projektledare och event manager på eventbolag och som kommunikatör på turistbyråer.

Många arbetar även som destination managers på destinationsorganisationer och inkommande turistbolag, som webbredaktörer och ansvariga för sociala medier på större turistföretag, projektledare, säljare och värdar på kongress-, mäss- och konferensanläggningar samt som marknadschef, marknadsförare och bokningspersonal på tåg, flyg och färjerederier.