Campus eller distans

Svårt att veta om du vill studera på campus eller distans? Här förklarar vi de största skillnaderna.

Studera på campus

När du studerar på campus sker studierna både genom föreläsningar och seminarier och genom självstudier. En del föreläsningar och seminarier är obligatoriska medan andra är frivilliga. Mer information om undervisningsformer hittar du i beskrivningen av respektive kurs och program. Du ansvarar till stor del själv för hur du vill lägga upp dina studier. Det innebär både stor frihet och stort ansvar.

Byggnader och lokaler

Huvudbyggnaden på campus är Moas båge. Här finns föreläsningssalar, grupprum, datorsalar och restauranger. På området finns också högskolans prisbelönta bibliotek som är många studenters absoluta favoritplats. Södertörns högskolas studentkår, SöderS, ligger i F-huset.

Studera på distans

Nätbaserad distansutbildning

Södertörns högskola erbjuder vissa kurser och program på distans. Det betyder att du som student har ditt ”klassrum” på webben.

Nätbaserade studier är ofta mer flexibla och inte lika bundna till tid och plats som kurser och program på campus. Uppgifter och annat som du behöver för att fullfölja kursen eller programmet kommer du åt via ett nätbaserat kursverktyg. Där samarbetar och diskuterar du med andra kursdeltagare och med dina lärare. Examinationen sker via grupparbeten och/eller enskilda insatser.

För att gå en nätbaserad kurs krävs

  • viss datorvana
  • dator
  • internetuppkoppling

Anmälan

Du söker distanskurser på samma sätt som du söker till övriga utbildningar vid Södertörns högskola via den nationella anmälningsportalen antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..