Student

Lediga jobb

Välkommen att söka anställning vid Södertörns högskola! Hos oss blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar. Här korsbefruktas verklighet och vetenskap.

Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. Campusområdet ligger i Flemingsberg, 19 minuter med pendeltåg från Stockholms central. Högskolan organiseras utifrån fyra institutioner med ansvar för utbildning och forskning inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Vi erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet

Tryck på plusboxarna längre ner på denna sida för information om hur du söker våra lediga anställningar.

På Södertörns högskola använder vi oss av ett elektroniskt rekryteringsverktyg, där du gör din ansökan. För att söka en utlyst anställning fyller du i ett ansökningsformulär, svarar på eventuella frågor samt bifogar efterfrågade bilagor.

Riktlinjer för antagning av docentPDF

Guidelines for appointment to an associate professorshipPDF

Sista datum för ansökan
Observera att din ansökan måste vara registrerad senast klockan 23.59 på angiven sista ansökningsdag. För att ansökan ska vara komplett ska dokumenten alltid bifogas innan sista ansökningsdatum.

Frågor om innehållet i den utlysta anställningen
Om du har frågor om den utlysta anställningen eller tekniska problem i samband med din registrering av ansökan, var vänlig kontakta någon av de angivna kontaktpersonerna i den specifika annonsen

Ett användarkonto ger överblick
Vill du skapa ett användarkonto innan du skickar in din ansökan klickar du på knappen "Logga in eller registrera dig" som finns ovanför listan med lediga jobb. När du har ett konto slipper du fylla i dina personuppgifter varje gång du vill skicka in en ansökan. På kontot får du också överblick över dina ansökningar. Kom ihåg att uppdatera ditt konto, om några uppgifter förändras.

Mall för ansökan till anställning som lärare gäller även för ansökan om befordran, samt ansökan om att bli antagen som docent. Avsikten med ansökningsmallen är att underlätta för dig som
sökande och för sakkunniga som ska bedöma ansökningshandlingarna.

Mall för ansökan till anställning som lärarePDF

Anställningsordningen är en sammanställning av regler för anställning av lärare som tillämpas vid Södertörns högskola, dels i fråga om ansökan, behörighet och urval, dels i fråga om hur beslut om anställning fattas och hur beslut om anställning överklagas.

Anställningsordning från och med 2019-01-01PDF

För anställningsärenden som är påbörjade tidigare:

Anställningsordning 2018-01-01 - 2018-12-31PDF

Anställningsordning 2016-11-01 - 2017-12-31 PDF

För anställningsärenden som är påbörjade före 2016-11-01, kontakta HR-avdelningen.

Innan du som nyanställd påbörjar din anställning vid högskolan, ska du få ett Anställningbeslut/anställningsbevis hemskickat.

Här nedan finns andra dokument och länkar med diverse information som du behöver känna till.
Bland annat behöver du anmäla ditt bankkonto via nedan länk.

Om Södertörns högskola

Anställningsvillkor / Terms of employment

Centrala kollektivavtal

De generella anställningsvillkoren för anställda inom Södertörns högskola regleras i det centrala Villkorsavtalet. Villkorsavtalet gäller för merparten av de statligt anställda i Sverige.

Villkorsavtalet tecknas i två versioner, Villkorsavtal som är tidsbegränsat och tecknas mellan Arbetsgivarverket och OFR/S, P, O sammantagna samt SEKO och Villkorsavtal-T som är ett tillsvidareavtal och som tecknas mellan Arbetsgivarverket och Saco-S.

Villkorsavtal och Villkorsavtal-T hette före den 1 juni 2013 ALFA respektive ALFA-T.

Anmälan av bankkonto

Övriga regler och riktlinjer som är bra att känna till

Forskning vid Södertörns högskola eftersträvar en hög samhälls- och samtidsrelevans som sträcker sig över många discipliner och områden. För att kunna erbjuda en attraktiv miljö för omvärlden för bland andra gästforskare, post-doktorer och forskarstudenter, varav flera är knutna till Östersjö- och Östeuropaprofilen, jobbar vi på att standardisera och kvalitetssäkra rekrytering och anställning av akademisk personal. Målet är att ständigt utveckla och fördjupa kontakterna med omvärlden.

Södertörns högskola kommer under 2019 att skicka ansökan för EU-kommissionens godkännande för implementering av den Europeiska stadgan för forskare och Riktlinjer för rekrytering av forskare. Ett godkännande ger rätten att använda utmärkelsen "HR Excellence in Research" och innebär att högskolan deltar i EU-kommissionens utvärdering av högskolans kvalitetssäkringssystem för en attraktiv, öppen och hållbar akademisk arbetsmiljö.

Bakgrunden till stadgan är att man vill upprätta ett starkt europeiskt område för forskningsverksamhet samt stödja och strukturera den europeiska forskningspolitiken. Genom stadgan vill man förbättra villkoren för den fria forskningen, främja den öppna arbetsmarknaden för forskare genom att öka mobiliteten, motverka diskriminering i alla former, främja tillgång och utbyte av kunskap samt främja ett kontinuerligt kvalitetsarbete hos europeiska lärosäten.

Du kan läsa mer om HRS4R på Euraxess hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

ProcessbeskrivningPDF

GapanalysPDF

ChecklistaPDF

HandlingsplanPDF

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2019-09-26