Student

Samverka med lärare och studenter

Vill du samarbeta med högskolans studenter och lärare eller veta mer om utbildningssamverkan? Här kan läsa om pågående och avslutade samarbeten och hur du kommer i kontakt med oss.

Studenter kan bidra till organisationers verksamhet och utveckling på många sätt – till exempel genom projekt- eller examensarbeten och praktikplatser. Samtidigt gör en nära koppling till arbetslivet och omvärlden utbildningen meningsfull och relevant. Flera av högskolans utbildningar arbetar tillsammans med företag, myndigheter och organisationer och formerna för samarbete är många. Några exempel ser du nedan. Kontakta oss om du vill mer information om högskolans samverkan inom utbildningsområdet och hur den skulle bidra till din verksamhet.

Centrum för praktisk kunskap

Centrum för praktisk kunskap (CPK) uppdrag är att medvetandegöra, utforska, undervisa om och kritiskt granska olika former av praktisk kunskap, särskilt i yrkeslivet. CPK skräddarsyr uppdragsutbildningar för yrkesgrupper som lärare, omsorgspersonal och poliser. Utbildningarna sätter det professionella mötet i fokus och inkluderar ämnen som kunskapsfilosofi och etik. Formerna inkluderar vanligen såväl föreläsningar och reflektions-seminarier som handledning i eget skrivande av våra erfarna lärare. Bland uppdragsgivarna finns Dramatiska institutet, Konstfack, Huddinge kommun, Karolinska sjukhuset, Polishögskolan och Södertörns polismästardistrikt.

Läs mer information om Centrum för praktisk kunskap

Utmaningsdriven utbildning

Södertörns högskola medverkar i OpenLab, ett samarbete mellan fyra lärosäten i Stockholmsområdet (utöver SU, KTH, KI) och Stockholms stad, Stockholms Läns Landsting och Länsstyrelsen. Kärnan i OpenLab är masterkursen ”Challenges for the emerging cities” där studenter i tvärvetenskapliga team arbetar fram prototypiska lösningar på utmaningar formulerade av parterna.

Läs mer information om kursen och OpenLablänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Praktik i humanioraprogram

Ämnet konstvetenskap inrättade 2017 ett nytt masterprogram med stark koppling till arbetsliv och kultursektorn. Under fjärde terminen gör studenterna praktik som bland annat inkluderar en forskningsuppgift. Bland samverkansparterna finns till exempel Marabouparken, Bonniers konsthall, Färgfabriken, Waldemarsudde och Ájtte – svenskt fjäll och samemuseum.

Läs mer information om ämnet konstvetenskap och dess samverkan

Rekrytera studenter från Södertörns högskola

Som företag/organisation är du välkommen att använda dig av vår karriärportal SH Karriär.

Här kan ni komma i kontakt med studenter och nyutexaminerade från Södertörns högskola. Karriärportalen är ett samarbete mellan Södertörns högskola och Graduateland.

Det finns möjlighet att ladda upp annonser om lediga jobb, praktikplatser, traineeprogram och exjobb. Ni som företag/organisation kan även delta i virtuella karriärmässor och chatta med studenter som är online i portalen.

Du kan annonsera 30 dagar kostnadsfritt. Det finns också möjligheter för ytterligare exponering via premium-tjänster, om du skulle vilja öka dina chanser att få in relevanta ansökningar. Vill du veta mer om hur du använder SH Karriär, är du varmt välkommen att kontakta vår leverantör Graduateland på Sales@graduateland.com eller +46 40 645 64 64.

Registrera dig på SH Karriär redan idag!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2019-04-03