Att testa Södertörns högskola blev en lyckoträff för Filippa Strandberg

Filippa Strandberg fastnade för mixen i programmet ekonomi, teknik och design på Södertörns högskola när hon skulle välja utbildning. I dag arbetar hon som senior PR-konsult och har hand om olika varumärken och deras placering i media.

Filippa Strandberg som har läst Ekonomi, teknik och design vid Södertörns högskola.

Varför valde du Södertörns högskola?

– Jag visste att jag ville läsa en företagsekonomisk utbildning men var också intresserad av design. Jag hittade den här utbildningen och tyckte att den verkade väldigt bra så jag tänkte jag testar eftersom jag kände att utbildningen verkligen passade mig.

Hur var utbildningen?

– Det var många intressanta föreläsare och jag gillade verkligen mixen. Vi kunde ha krokimålning under en period på Konstfack och därefter påbörja en kurs inom finansiell ekonomi. Vi hade utbildningen både på Södertörns högskola, KTH och på Konstfack. Det var en väldigt bra klass med många likasinnade som delade samma intressen vilket gjorde att många intressanta diskussioner uppkom.

Vad minns du bäst från din studietid?

– Det var att kurserna hade en verklighetsförankring och variationen av kurser. Det första vi gjorde under utbildningen var en kurs i design och det blev som en kickstart som var väldigt motiverande. Jag minns också särskilt en duktig föreläsare som bland annat hade jobbat inom SAS som gick igenom många scenarier från verkligheten vilket fångade mitt intresse. Det blev verkligt vad man kunde göra efter utbildningen.

Vad arbetar du med i dag?

– Jag har arbetat på byråsidan sedan studenten och i dag arbetar jag som senior PR-konsult. Jag har hand om olika varumärken och deras placering i media. Jag arbetar främst med varumärken i livsstilssegmentet.

Har du nytta av din utbildning i ditt arbete?

– Ja, jag skulle säga att min utbildning finns med som en grund och att det finns en koppling till de sakerna jag arbetar med i dag.

Skulle du rekommendera högskolan och utbildningen till blivande studenter?

Absolut! Är man, som jag, intresserad av ekonomi och design och vill ha en trygg ekonomisk utbildning med målet om att till exempel jobba på ett designföretag en dag - är det här utbildningen för dig!

Läs mer om programmet Ekonomi, teknik och design!