Hitta en bok

Det kan vara svårt att hitta i biblioteket om du till exempel är ny. Här får du några tips, men tänk på att du alltid kan fråga i infodisken så hjälper vi dig.

Hur vet jag om biblioteket har boken jag letar efter?

Genom att söka på bokens titel i SöderScholar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du se om biblioteket äger boken och om den finns inne. "Tillgänglig" betyder att boken finns inne. Klicka på titeln för att få veta hur länge du får låna boken och var den står. Du kommer åt SöderScholar från vilken dator som helst, även hemifrån, eller från din mobil. Du kan också fråga i infodisken så hjälper vi dig. Om biblioteket inte har boken får du gärna beställa den från ett annat bibliotek. Läs mer på sidan Beställ fjärrlån och lämna inköpsförslag.

Hitta hyllan

När du klickar på titeln finns information om var boken står. Det kan till exempel stå Plan 6, Hylla Ohj But. Eftersom bibliotekets entréplan är plan 5 betyder plan 6 att boken finns på bibliotekets mittenplan, hylla Ohj. På hylla Ohj letar du dig fram i bokstavsordning till But. I varje post finns också en länk till en karta som hjälper dig att hitta hyllan.

Om boken inte finns på hyllan

Har du tur så har boken nyligen kommit tillbaka och står fortfarande på en återlämningsvagn till höger om återlämningsautomaten. Det kan också vara så att någon redan använder boken men ännu inte hunnit låna den. Boken kan stå felplacerad, eller den kan helt enkelt vara borta. Vänd dig gärna till infodisken så hjälper vi dig att leta.