Reservera och stå i kö på böcker

Alla användare på biblioteket kan reservera bibliotekets böcker. Här lär du dig hur.

Ändrade öppettider och rutiner med anledning av pandemin

Stängt för allmänheten. Öppet för studenter och personal på SH, RKH och SMI, med passerkort. Kortare öppettider och begränsad service i infodisken. Se Kontakt och öppettider för detaljerad information. Läs mer om bibliotekets anpassningar under coronapandemin.

Det är kostnadsfritt att reservera bibliotekets böcker.

För att reservera en bok söker du upp boken i bibliotekets sökverktyg SöderScholarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och klickar på titeln. Klicka på knappen "Reservera". Då kommer du till Mina lån där du får logga in och bekräfta reservationen.

Du kan inte reservera böcker som finns inne, daglån eller referensböcker. Du kan heller inte ringa och be oss att lägga undan en sådan bok.

Hör du till allmänheten och saknar lånekort men vill kunna ställa dig i kö på en bok innan du kommer till biblioteket? Fyll i formuläret Ansök om lånekort [tillfälligt borttaget] så kan du få ett tillfälligt lånekortsnummer skickat till din e-postadress.

Hämta reserverad bok

Du får ett mejl när boken finns att hämta i vår infodisk. Om du har en extern mejladress är det bra att hålla koll på skräppostfoldern.

Kan du inte hämta boken själv? Då kan du skicka ett ombud. Ombudet måste ha med sig din samt sin egen giltiga legitimation. Under tiden som bibliotekets dörrar på grund av coronapandemin är låsta för externa personer behöver ombudet vara student eller personal på SH, RKH eller SMI, eftersom hen behöver ett eget passerkort för att kunna komma in.