Reservera och stå i kö på böcker

Alla användare på biblioteket kan reservera bibliotekets böcker. Här lär du dig hur.

Det är kostnadsfritt att reservera bibliotekets böcker.

För att reservera en bok söker du upp boken i bibliotekets sökverktyg SöderScholarlänk till annan webbplats och klickar på titeln. Klicka på knappen "Reservera". Då kommer du till Mina lån där du får logga in och bekräfta reservationen.

Du kan inte reservera daglån, referenslitteratur och kurslitteratur som finns inne. Du kan heller inte ringa och be oss att lägga undan en sådan bok.

Ibland ser det ut som att en bok är utlånad i flera månader, och det kan kännas hopplöst att stå i kö. Men i sådana lägen ska du alltid reservera boken, eftersom lånetiden i så fall förkortas till 3 veckor från ködatum.

Hör du till allmänheten och saknar lånekort men vill kunna reservera en bok innan du kommer till biblioteket? Fyll i formuläret Ansök om lånekortlänk till annan webbplats så kan du få ett tillfälligt lånekortsnummer skickat till din e-postadress.

Hämta reserverad bok

Du får ett mejl när boken finns att hämta i vår infodisk. Om du har en extern mejladress är det bra att hålla koll på skräppostfoldern.

Den generella regeln är att det är du som reserverat en bok som hämtar boken, mot uppvisande av SH-kort, lånekort eller legitimation. Om du av någon anledning inte själv kan hämta ut din reserverade bok, kontakta biblioteket via e-post biblioteket@sh.se.