Student

Kontakt- och MedieCenter

Kontakt- och MedieCenter hjälper till med IT-relaterade frågor. Hos oss kan du få hjälp med till exempel inloggningsuppgifter till högskolans nätverk eller lån av teknisk utrustning som kan behövas för din utbildning.

Besök Kontakt- och MedieCenter

Entréplan (plan 5) i Moas båge
Telefon: 08-608 41 90
E-post: mediecenter@sh.se

Ordinarie öppettider

 Telefontid Besökstid

Måndag - torsdag

08:00 - 16:30

09:00 - 16:00

Fredag

08:00 - 15:00

09:00 - 15:00

Lunchstängt varje dag mellan kl. 11:30 - 12:30

MedieCenters funktion AV-utlåning stänger from den 17 december kl. 16:00 och öppnar i nya Infocenter den 7 januari.

Detta innebär att studenter och anställda måste lämna tillbaka resurserna senast den 17 december, om de ej har begärt förlängd utlåningstid av de som ansvarar för resurserna inom de olika ämnena.

MedieCenters First Line support stänger den 20 december kl. 15:00 och öppnar den 7 januari i nya Infocenter.

Detta innebär också att studenter och personal inte kan få support över disk eller telefon när det gäller användarkonton (21 december – 6 januari).

It, teknik och support

Trådlöst nätverk (WIFI)

På högskolan finns det två olika trådlösa nätverk: Eduroam och SHguest. Eduroam är det nätverket som finns till för dig som student.

SH-konto

Alla studenter på högskolan får ett eget SH-konto som ger tillgång till högskolans IT-miljö. Här får du veta hur du aktiverar kontot och mer.

Office 365

Som student på Södertörns högskola får du gratis tillgång till Office 365. I Office 365 får du tillgång till bland annat Microsoft Word, Powerpoint och Excel.

SH-kort

Ditt SH-kort gäller som passerkort och lånekort på biblioteket samt som utskrifts- och kopieringskort.

Datorsalar och högskolans datorer

På högskolan så finns det flera datorsalar som du som student kan använda. Datorerna har ett antal standardprogram och sedan finns det vissa datorer med specialprogram som kan behövas i vissa utbildningar.

Skriv ut och kopiera

Du som är student har möjlighet att skriva ut och kopiera på högskolans studentskrivare eller kopiatorer. När du börjar på högskolan får du motsvarande 100 SEK i utskriftskredit att skriva ut för.

Campusappen

Svårt att hitta på Campus? Vill du ha ditt schema i mobilen? Nu lanserar Södertörns sin campusapp. Med hjälp av mobilappen "SH campusapp" kan du med din telefon orientera dig på Södertörn och hitta lokaler, personal och se ditt schema.

Regler och villkor för IT-system

Du har fått en hög behörighet till högskolans IT-system genom ditt SH-konto. Här hittar du vilka regler och villkor som gäller användningen av systemen.

Återställning och byte av lösenord för SH-konto

Brukar du kanske glömma ditt lösenord till ditt SH-konto, eller vill du byta? Här hittar du information om hur du går till väga.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2019-11-22