Student

För dig som är ny polisstudent

Välkommen till Södertörns högskolas polisutbildning, en grundutbildning för blivande poliser. Här finns information som kan vara användbar inför starten på din utbildning hos oss.

Invänta ditt kallelsemejl

All information som du behöver inför utbildningsstarten kommer att skickas ut via mejl, uppskattningsvis cirka en månad innan terminsstart. Det styrs, i och med Rekryteringsmyndighetens nya förfarande, av när i tid vi fyller terminens utbildningsplatser. I kallelsemailet kommer du att få reda på mer om hur du skapar ditt SH-konto samt datum för webbregistrering. Du kan inte skapa SH-konto eller registrera dig innan du fått kallelsen skickad till dig.

Polisutbildningen berättigar till studiemedel

Vi rekommenderar att du på höstterminen söker för ett läsår (två terminer) i taget! Då beviljas du studiemedel för hela året oavsett om du klarat av samtliga 20 veckor under första terminen eller inte.

För dig som börjar under vårterminen rekommenderar vi att du istället söker för en termin till att börja med. Till hösten söker du sedan för hela läsåret, alltså termin två och tre. Kontakta CSNlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för frågor om hur du ansöker studiemedel.

Aktuella och kommande terminstider hittar du på sidan Terminstider och kommer att gälla för termin 1-4 på polisprogrammet på Södertörns högskola, som sedan efterföljs av aspirantutbildningen hos Polismyndigheten (6 månader).

Schema

Schemat för din första termin söker du via högskolans webbschema TimeEdit i länken nedan. Observera att schemaplaneringen pågår för fullt inför terminsstart och att det schema du kan se innan terminsstart är preliminärt.

Den första terminen läser du kursen Polisiärt arbete 1. Du söker på kursnamnet för att se ditt schema.

Byte av studieort

Fram till kursstart ska alla förfrågningar om byte av studieort gå till Rekryteringsmyndigheten.

Frågor om antagningsbesked

Frågor gällande antagningsbesked besvaras av Rekryteringsmyndigheten. Kontakt: kontaktcenter@rekryteringsmyndigheten.se 

Studieuppehåll

Frågor om studieuppehåll kan endast hanteras från kursstart och framåt.

Fältstudier

Under termin 2 kommer du gå ut på en fältstudievecka. Fältstudier är den del av din utbildning som du gör på Polismyndigheten. Under fältstudieveckan får du som student möjlighet att observera och lära dig i praktiken de teoretiska kunskaper du får under utbildningen.

Träningsmöjligheter kring campus

Träningsmöjligheter

Om det känns lite tungt att plugga kan det vara bra att varva studierna med lite träning. Här har vi samlat träningsmöjligheter i närheten av campus.

För dig som är polisstudent finns ett gym på utbildningen med ombytesmöjligheter.

Studentkåren och studerandeföreningen

Södertörns högskolas studentkår heter SöderS. De kan svara på alla frågor gällande studentrabatter, Mecenatkort med mera. För medlemsfrågor besök SöderS lokaler på plan 5 i F-huset på högskolan eller mejla dina frågor till info@soders.nu.

Det finns även en studerandeförening för dig som studerar vid polisutbildningen. Föreningen är en del av Polisförbundet. Som studerandemedlem får du bland annat Polistidningen hem i brevlådan.

För vidare information kontakta polisstudenterna.stockholm@polisforbundet.se.

Observera att det är frivilligt deltagande i ovan nämnda studentföreningar.

Kontakta oss

Har du ytterligare frågor inför din utbildningsstart, mejla oss på polisutbildning@sh.se.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2020-12-01