Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Likabehandling av studenter i högskolan

Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering och skyddar både den som söker till och som redan studerar vid högskolan.

Här kan du läsa diskrimineringslagen

Högskolans likabehandlingsplan hittar du här:

Plan för lika villkor 2017-4.pdf

Högskolans rutiner och åtgärder vid diskriminering, trakasserier och kränkande särbehandling hittar du här:

  Diskriminering, trakasserier och krankande sarbehandling 130625.pdf

Kontakt

Om du som student upplever att du har blivit diskriminerad, trakasserad eller utsatt för kränkande särbehandling så kan du kontakta högskolans kontaktperson för likabehandlingsfrågor:

Erika Johansson
Telefon: 08-608 44 17
E-post: erika.johansson@sh.se

Du kan också vända dig till Diskrimineringsombudsmannen om du vill ha information eller om du vill göra en anmälan om diskriminering. Läs mer på www.do.se.