Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Registrering

Registrering är obligatoriskt. Alla studenter som läser en kurs eller ett program vid en högskola måste vara registrerade på den kurs de läser.

English-speaking students – please click here for information about web registration!

Du ska alltid registrera dig varje termin, oavsett om du är ny student eller student sedan tidigare, om du läser fristående kurs eller ett program vid Södertörns högskola. Du registrerar dig i regel vid terminsstart, eller senast vid kursstart. Du kan registrera dig via webben eller på plats vid högskolan. Följ de instruktioner du har fått i din kallelse.

Klicka på ”Jag är ny student” respektive ”Jag är redan student” i högermenyn för information om vad som gäller för dig.

Kursregistrering via webben innebär att du inte behöver komma till högskolan för att registrera dig på den kurs du ska läsa.  Det innebär också att du snabbare får dina inloggningsuppgifter (SH-konto) till studiewebben (högskolans lärplattform).
 
Observera: Om du har blivit kallad till ett upprop, följ de instruktioner du har fått i din kallelse.

Villkor för kursregistrering via webben

För att kunna webbregistrera dig via webben måste kursen du ska läsa vara öppen för detta. Vad som gäller för din kurs framgår av din kallelse till upprop/registrering samt på kursens uppropssida. Om den är öppen gäller följande:

  • du måste vara antagen till kursen
     
  • om du är antagen med villkor eller är reserv kan du inte kursregistrera dig via webben. Hur du är antagen framgår av ditt antagningsbesked.

Om du har några frågor eller problem med din kursregistrering, kontakta din utbildningsexpedition eller institutionssekreterare.