Studieinformation

Studenter.

Välkommen till Södertörns högskola! Vi vill ge dig som student bästa möjliga service och stöd under dina studier. Här har vi samlat information som du kan behöva under studietiden.

Vi berättar om campusområdet, vad du behöver känna till när du ska skriva tentor och hur du i slutet av dina studier ansöker om examen. Ett avsnitt riktar sig till dig som funderar på att studera utomlands. Du kan dessutom läsa om hur vi arbetar för att du ska ha bra förutsättningar för att lyckas med dina studier, till exempel via våra studie- och karriärvägledare, högskolans informationstjänst Studentservice, Studieverkstan och Studenthälsan. Om du inte hittar svaret på dina frågor här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter till dessa och många fler hittar du nedan under fliken Vägledning och stöd. Letar du efter en utbildning? Hitta din utbildning på sh.se/utbildning.

Webbregistrering

Om programmet eller kursen du ska gå har webbregistrering ska du som ny student registrera dig via att klicka på "Länk till Student-Ladok" i den blå boxen nedan.

Innan du kan webbregistrera dig behöver du inloggingsuppgifter, ett SH-konto. Efter att du har fått ditt slutgiltiga antagningsbesked, kommer du att få ett mail från Södertörns högskola med information om hur du få ett SH-konto. När du har fått ditt SH-konto kan du webbregistrera dig.

Du gör så här:

  1. Händer vid datorLogga in på Student-Ladok genom att klicka på länken i den blå rutan.
  2.  Klicka på Välj lärosäte för inloggning och sök fram Södertörn University
  3.  Klicka på Proceed to Login och därefter fyller du i dina användaruppgifter.
  4. Under KOMMANDE finns de kurser som du är antagen till. Om det är möjligt att webbregistrera sig på kursen finns det en knapp Registrera. Registreringsknappen är bara tillgänglig under registreringsperioden. Har inte registreringsperioden öppnat, står det vilket datum som den kommer att öppna.
  5. Klicka på knappen Registrera vid den kurs som registreringen gäller. Klicka sedan på Registrera mig.
  6. Du är nu registrerad och kursen listas under AKTUELLA.

Observera: Om du vill registrera dig på flera kurser måste du klicka på registreraknappen för varje kurs för sig.

Vad händer efteråt?

När du är registrerad kan du logga in på Södertörns högskolas lärplattform Studiewebben. Observera att det kan ta upp till 20 minuter efter registrering på kurs/kurser innan du kan logga in på Studiewebben.

Om du ska läsa på distans är det i studiewebben du kommer åt kursvektyget.

Problem?

Om du har några frågor eller problem med din kursregistrering, kontakta din utbildningsexpedition eller institutionssekreterare.