Sök- och skrivhandledning

Studenter vid datorer i biblioteket.Här har vi samlat information som du som student kan ha särskild nytta av. På bibliotekets startsida hittar du fler tjänster och mer information om vår service.

Välkommen till Studieverkstan!

Studieverkstan är till för dig som studerar på Campus Flemingsberg – på Södertörns högskola, på Röda Korsets högskola eller på Stockholms Musikpedagogiska Institut – oavsett ämne och nivå. Vi erbjuder handledning, kurser och föreläsningar i akademiskt skrivande, akademiskt talande och studieteknik.

I Studieverkstan arbetar lärare i svenska, engelska och retorik. Här kan du få handledning i skrivande, talande och läs- och studieteknik. Vi ger också kurser och föreläsningar på samma teman. För dig som vill bli en säkrare talare finns t.ex. flera kurser i att våga tala. Läs mer om våra kurser under länkarna i högermenyn: Läs- och studieteknik, Akademiskt skrivande och Akademiskt talande.

Studieverkstan finns både i biblioteket och på nätet. Du kan boka tid för handledning enskilt eller i grupp, eller komma när vi har öppen verkstad. Läs mer på sidan Boka tid

Hjälp till självhjälp!

Syftet med Studieverkstan är att du ska få hjälp till självhjälp. Vi gör alltså inte jobbet åt dig, och vi rättar inte texter åt dig. Däremot går vi igenom dem tillsammans med dig, så att du själv ser och förstår vad du behöver arbeta vidare med.

 

Aktuellt i Studieverkstan


Välkommen till Studietipset!

Välkommen till Studietipsets miniföreläsningar i biblioteket. Program vecka 7:

mån 11/2 Academic writing in English
tis 12/2 Varva ner
ons 13/2 Att skapa effektiva grupparbeten

Plats och tid: Bibliotekets lounge
kl. 12.15–12.45. Välkommen!

 

Handledning på nätet
På nätet får du samma typ av handledning som på campus. Handledningen sker via webbkamera och kräver ingen extra utrustning. Du bokar tid i vårt bokningssystem (inloggning krävs).

 


Studieverkstans personal.