Arina Stoenescu

Arina Stoenescu

Adjunkt

Jag arbetar med undervisning och forskning inom typografi och grafisk design. Inom forskningen är jag särskilt intresserad av kopplingen mellan typografi och politik.

08-608 49 48 086084948

Institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik

070 491 19 91 0704911991

MD356

Jag är grafisk designer och lärare inom medieteknik och arbetar för att förbättra människors kommunikation genom typografi och grafisk design. Jag tror att kultur och samhälle kan förbättras genom design och att bra design gör skillnad i våra liv eftersom design arbetar med struktur, funktion och estetik. Jag är intresserad av att arbeta med barnkultur och designa böcker som utforskar gränserna mellan textuell och visuell kommunikation. Jag tycker att arbetet med studenter i medieteknik på Södertörns högskola är inspirerande och stimulerande. Är du är intresserad av samarbete kontakta mig via e-post.

Mitt forskningsområde är typografi med fokus på typografi och politik. Jag är inskriven som doktorand på deltid vid University of Reading, i Storbritanien, avdelningen för Typografi och Grafisk kommunikation Länk till annan webbplats..

Jag forskar om typografi och politik i dagspressen i Moldavien och Rumänien under perioden 1930–1990. I rumänsk dagspress från kommunisttiden användes till stor del linjära, sans seriffa typsnitt, en typografisk stil som stod för modernitet och framåtanda, ett led i byggandet av "den nya människan". I moldavisk dagspress användes det kyrilliska alfabetet som en del i det medvetna moldoveniseringsprocessen avsedd att stänga av den nybildade rumänskt talande republiken från västliga influenser. Vilken roll spelade det visuella typografiska landskapet under kommunisttiden i förmedlingen av politiska budskap?

Länk till min hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

DiVA (Digitala Vetenskapliga Arkivet) är högskolans databas för digital publicering och registrering av publikationer som producerats av forskare, lärare och studenter.

Till DiVA

Forskaren deltar inte i några projekt just nu.