Ester Appelgren

Ester Appelgren

Docent

Prefekt

Lektor

Docent i Journalistik och doktor i Medieteknik. Arbetar mitt sista år (5 av 6 år) som prefekt på NMT och kommer därefter tillbaka till avdelningen för Journalistik på ISV.

08-608 41 83 086084183

Institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik

072 514 44 92 0725144492

MD342C

Jag är docent i Journalistik och doktor i Medieteknik. Sedan fem år tillbaka är jag också prefekt för institutionen för Naturvetenskap, Miljö och Teknik på Södertörns Högskola. I augusti 2023 är mitt prefektuppdrag slut och jag kommer att återvända till avdelningen för Journalistik som forskare och lärare.

Min forskning är främst inriktad på datajournalistik som är en form av undersökande journalistik där journalistiska arbetsmetoder kombineras med tekniska arbetsmetoder. Jag forskar också om ledarskap inom mediebranschen samt integritetsaspekter i det digitala medielandskapet.

Det här året är jag en av två chairs för Journalism section på den nordiska medieforskarkonferensen Nordmedia.

Sedan våren 2017 är jag en av flera internationella granskare i IFCN Länk till annan webbplats. (International Fact-Checking Network).

Jag granskar regelbundet artiklar för tidskrifterna Digital Journalism, Journalism Practice och Nordicom Review och är sedan januari 2019 medlem av editorial board för Digital Journalism. Länk till annan webbplats.

Sedan sommaren 2020 är jag medlem av editorial board för tidskriften Journalistica Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Aktuella publikationer finns listade i min profil på Google Scholar. Länk till annan webbplats.

DiVA (Digitala Vetenskapliga Arkivet) är högskolans databas för digital publicering och registrering av publikationer som producerats av forskare, lärare och studenter.

Till DiVA