Mattias Jacobsson

Mattias Jacobsson

Fil dr

Lektor

08-608 49 29 086084929

Institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik

MD370

Mattias Jacobsson är Lektor i Medieteknik på institutionen för Naturvetenskap, Miljö och Teknik. Som forskare har Mattias lång erfarenhet och är aktiv främst inom fälten människa datorinteraktion (HCI) och interaktionsdesign. Tidigt i forskarkarriären Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. handlade forskningen om mobila tjänster samt interaktion Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med autonoma agenter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (t.ex robotar) men på senare år har fokuset skiftat till att titta på ett samhälle i förändring kopplat till digitaliseringen, mobila applikationer för hälsa och välbefinnande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., teknik och användning kopplat till hållbarhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt på senare tid framväxten av AI-verktyg och sist men inte minst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hur organisationer kan säkerställa att data används på ett sjyst sätt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Som lärare undervisar Mattias bl.a i interaktionsdesign, mobila tjänster och gränssnitt, spelprogrammering, spelutveckling, webbutveckling, interactive media design, m.fl. Det pedagogiska perspektivet handlar om att på olika sätt kombinera tekniskt kunnande med design och konstnärliga perspektiv. Det innebär ofta kunskapande kring att arbeta metodiskt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med såväl verktyg (t.ex 3D-skrivare, C# eller Arduino) som slutanvändare.

Extern Publikationslista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Profil på Google Scholar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

DiVA (Digitala Vetenskapliga Arkivet) är högskolans databas för digital publicering och registrering av publikationer som producerats av forskare, lärare och studenter.

Till DiVA

Forskaren deltar inte i några projekt just nu.